Otóż zakupiłam gramofon Technics SL-B21. Wcześniej miałam przez chwilkę Unitrę rodziców, ale ostatecznie wysiadła. Krótko mówiąc, potrzebuję pomocy, bo, moim zdaniem, nie wszystko jest jak być powinno. Gramofon podłączony jest przez czincze i przedwzmacniacz do głośników aktywnych Microlab 6c. I jakość dźwięku na razie średnia. Trzeszczenie to w sumie chyba najmniejszy problem. Gorzej, że czasem przycina (testuje na nowej płycie, niepolskiej), poza tym za pierwszym razem "odbija mi ramie" (jest to półautomat). Daje nad płyte, która zaczyna się obracać, ale jak przełączam, żeby sie obniżyło, to mi je odrzuca z powrotem na miejsce wyjściowe - ale tylko za pierwszym razem, regularnie. Czasem jakby troszkę ścisza płyte w którymś miejscu, czy dziwnie zniekształca dźwięk.
Tak naprawdę to przydałby mi się namiar na kogoś, kto sprawdziłby sprzęt, zrobił mu generalny przegląd i powiedział co z tym zrobić. Interesuje mnie teren Warszawy i tu plus i minus. Plus, bo na pewno więcej tu fachowców, minus, bo niektórzy tak się cenią, że musiałabym nie jeść przez miesiąc, albo zrezygnować z opłacenia mieszkania. Może ktoś z forum podjąłby się takiego zadania i powiedział ile to może kosztować? Albo może by kogoś polecił?
Bardzo proszę o pomoc i konstruktywne odpowiedzi na temat.
P.S. Przedstawiam się - mam na imię Agnieszka i jestem tu pierwszy raz