Montując kable zwróciłem uwagę na tę kwestię.
Ramię wraz z talerzem, silnikiem itd. jest zawieszone na czterech sprężynkach.
Problem polega na tym, że u mnie są one chyba już mocno zmęczone i nie spełniają swojej roli. Cały czas są maksymalnie ściśnięte. Wydaje mi się, że nie powinno tak być. Drgania są ewidentnie przenoszone na sygnał.
Czy można gdzieś dokupić takie sprężynki?
Zawieszenie Technics 1500mk2
- Reymont
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pewnie że można, ale gdzie to nie wiem.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Reymont
yyy sorry ale chyba coś pomieszałem...
Ramię, silnik i podstawa do której są zamocowane wiszą na tych sprężynach na ramie zewnętrznej tak więc sprężyny nie są ściskane tylko rozciągane...
Nie zmienia to jednak sytuacji i tych drgań gdy np. mocniej postawić krok niedaleko gramofonu...
Ramię, silnik i podstawa do której są zamocowane wiszą na tych sprężynach na ramie zewnętrznej tak więc sprężyny nie są ściskane tylko rozciągane...
Nie zmienia to jednak sytuacji i tych drgań gdy np. mocniej postawić krok niedaleko gramofonu...
-
To zrób półkę mocowaną do ściany; miękkie zawieszenie raczej nie jest wadąReymont pisze:Nie zmienia to jednak sytuacji i tych drgań gdy np. mocniej postawić krok niedaleko gramofonu...

- Reymont
Re: Zawieszenie Technics 1500mk2
Ok tylko ze zauwazylem jeszcze jeden problem. Talerz wisi juz tak nisko ze zaraz zacznie sie ocierac o inne elementy... Jakos to narychtowalem, ale szczelina ta wynosi obecnie z 1mm iak nie mniej. Czy ktos slyszal o regulacji tej wysokosci?
-
Niestety nie wiem jak wygląda zawieszenie w "T"
Wrzuć fotu sprężyn/zawieszenia to coś sie "poradzi"
(Np w B&O zwieszeniei w tych z 60 i tych z7080 lat można regulować - jeżeli ktoś uzna, że fabryczne jest "do bani")
-
Wrzuć fotu sprężyn/zawieszenia to coś sie "poradzi"

(Np w B&O zwieszeniei w tych z 60 i tych z7080 lat można regulować - jeżeli ktoś uzna, że fabryczne jest "do bani")