Witam,
Może to dobry temat - brakło mi zwiększania obrotów 33 w gramofonie są stabilne ale pokrętło jest pokręcone na maxa i przy cięższej płycie chciałbym ciut podkręcić,.bo minimalnie brakuje...
Może zacząłem od podsmarowania - co najlepiej kupić za smar/olej.
Gramofon to Technics Sl 1100
SL-1100 - za mało regulacji pitch
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: SL-1100 - za mało regulacji pitch
Uważam że lepiej założyć nowy, konkretny temat zamiast wskrzeszać taki sprzed 4 lat i dotyczący jednak czego innego 
Pytanie czy SL1100 nie ma czasem regulacji pitch wewnątrz gramofonu, dzięki której dałoby się dostosować pokrętła tak, że "0" będzie "0", a nie że musisz mieć stale na plus żeby obroty były stabilne.
Zerknij do serwisówki.

Pytanie czy SL1100 nie ma czasem regulacji pitch wewnątrz gramofonu, dzięki której dałoby się dostosować pokrętła tak, że "0" będzie "0", a nie że musisz mieć stale na plus żeby obroty były stabilne.
Zerknij do serwisówki.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Mhm, sprawa okazała się prostsza niż mi się wydawało, zdjąłem talerz i śrubkę opisaną "33" przekręciłem w prawo i jest już zapas do zwalnienia i przyspieszania 
Chętnie jednak wróciłbym do pytania o smarowanie - nie ma pod talerzem tubki ze smarem która byla dołączana oryginalnie, nie wiem kiedy ostatnio i kto mógł go naoliwiać - czym się zastępuje oryginalne smarowidło?

Chętnie jednak wróciłbym do pytania o smarowanie - nie ma pod talerzem tubki ze smarem która byla dołączana oryginalnie, nie wiem kiedy ostatnio i kto mógł go naoliwiać - czym się zastępuje oryginalne smarowidło?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
No właśnie 
Z reguły mało który użytkownik Technicsów czy w ogóle gramofonów DD regularnie przesmarowuje napęd

Olejem silnikowym. Np. 10W40.
Z reguły mało który użytkownik Technicsów czy w ogóle gramofonów DD regularnie przesmarowuje napęd

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum