A żeś Pan w ogóle wyważył ramię czy olałeś i uznałeś że nie musisz tego robić?

A może po prostu kiepsko to zrobiłeś.
Inna rzecz: jesteś pewien że dobrze ważyłeś?

Powierzchnia wagi musi być na równi z powierzchnią maty gramofonu, a nie że kładziesz wagę na matę i jest super

Tak pytam bo przekłamanie na poziomie przeszło 1g to bardzo poważna sprawa.
Nie ma szans żebyś miał lewitujące ramię przy 0g na skali przeciwwagi w takich warunkach.
Brawo._Kuben_ pisze: ↑01 wrz 2017, 21:48poluzowałem z jednej strony wkładki śrubę i podłożylem między nią, a headshell drobny wycinek/paseczek z plastikowej okładki(jeśli ktoś sobie nie wyobraża co mam na myśli dorzuce fotke) - obniżyło to jedną strone wkladki, dokręcilem, opuściłem igłę i pojawiło się pinkne pełne stereo
Albo igła.
Albo zmienić igłę lub w ogóle wkładkę

Kupowanie większości fizycznych szablonów jest bez sensu skoro można sobie za friko wydrukować jakikolwiek, łącznie z takimi co są teoretycznie "szyte na miarę" pod dane ramię.
O sprawdzaniu azymutu lusterkiem już napisałem.
Jak jesteś frajer to mogę Tobie opylić za 7 dych lusterko kosmetyczne warte 5 złotych, nie ma problemu

Ale wracając do tematu... jeśli ustawiłeś overhang 52mm to masz ustawienie fabryczne Technicsa.
Przy pomocy innych szablonów możesz kombinować z innymi geometriami. Może będzie lepiej, a może będzie gorzej, kwestia eksperymentów

Dodam tylko że nie ma czegoś takiego jak jeden jedyny sposób na ustalenie dobrego overhang.
Overhang ustala się w odniesieniu do gramofonu/ramienia, a nie do wkładki.