Czy ktoś ma może pewne informacje co do długości paska w CS 750?
Pewnie nie chce im się sprawdzać rozmiaruradekcza pisze:Kontakt z Thakkerem do dupy - nie chcą podać długości, piszą tylko, że na 100% jest odpowiedni do tego modelu...
Powinien być pasujący.Pawelec pisze:Ja mam gdzieś pasek od cs 5000.
Tu najprawdopodobniej chodzi o rozpiskę jaką otrzymują od niemieckiego dostawcy, z którym współpracują.radekcza pisze:co za katalog skoro w rzeczywistości mi się nie zgadza, nie podali skąd to wzięli
To jest bzdura. Bardzo mały procent gramofonów miał takie "jajca".radekcza pisze:ale napisali cytuję "...zdarza się że w jednym modelu gramofonu montowane były różne napędy o różnych długościach paska i widocznie tak też jest u Pana....". Nie wiem czy to ma sens bo ja w przypadku CS 750 nie słyszałem o takich różnicach.
No i nie dziwię się mu. Z drugiej strony dosyć zrozumiałe jest zachowanie sprzedawcy, który jest pewien swojego towaru (że pasuje), ale nie chce podawać szczegółów (żeby klient nie poszedł kupić gdzieś indziej).radekcza pisze:Thakker jak pociągnąłem temat to odpisał mi tak "Pelease take a look ebay, we have sold 8 times this kind of replacement belt for the Dual CS 750 tourntable without one problem"
To który jest nietrafiony? Ten 700mm? Napisałeś wcześniej, że to "oryginalny"radekcza pisze:Musze odesłać ten nie trafiony pasek do Wamatu i wymienią mi na odpowiedni, tylko jeszcze nie wiem na jaki
Są Duale!Wojtek pisze:To jest bzdura. Bardzo mały procent gramofonów miał takie "jajca".
Stary oryginalny ma 700 mm, zakupiony jako pasujący (według katalogu wamata) ma 496 mm i ten muszę oddać. W międzyczasie Robertson zmierzył, jego nowy pasek ma 650 mm więc jak widać mój się trochę rozciągnąłWojtek pisze:To który jest nietrafiony? Ten 700mm? Napisałeś wcześniej, że to "oryginalny"
Skoro to fakt to podaj konkret, czyli przy jakim modelu zdarzyło Ci się, że dwa egzemplarze wymagały innego rozmiaru paska?eenneell pisze:Są Duale!
Też tak miałem/mam![]()
Spoko. To już wiesz na co wymienićradekcza pisze:W międzyczasie Robertson zmierzył, jego nowy pasek ma 650 mm więc jak widać mój się trochę rozciągnął
1254- kupiony pasek do tego modelu był za długiWojtek pisze:Skoro to fakt to podaj konkret