Wczoraj przyjrzałem się nieco gramofonowi i wykryłem kolejne podejrzanie działające funkcje.
Przede wszystkim przeciwwaga ramienia jest podejrzanie luźno zawieszona na ramieniu. Mam wrażenie jakby jedynie była włożona do plastikowego koszyka, który przymocowany jest do ramienia na jakby gumowej nakrętce. Z zdjęć, do których link zamieścił
zoombie nie mogę jednoznacznie określić poprawnego mocowania przeciwwagi. Ale jeżeli jest to prawidłowo zamocowane to rozrzut nacisku igły musi być spory.
Kolejna sprawa to regulacja nacisku igły. Przekręcając pokrętłem słychać wyraźnie co jakiś czas coś jakby przeskakiwanie jakiegoś metalowego elementu...
Mam również podejrzenia co do prawidłowego działania mechanizmu podnoszącego ramię (zaznaczone na zdjęciu). Na początku tego nie skojarzyłem, ale jak kiedyś oglądałem model 704, to po przesunięciu tego przełącznika w pozycję dolną (podnoszenie ramienia) on tam pozostawał, aż do ręcznej zmiany położenia przełącznika. U mnie działa to tak, że generalnie odpuszczenie przełącznika powoduje jego automatyczne przesunięcie - opadnięcie ramienia. Mam nadzieję, że nie zamieszałem za bardzo
.
Prosiłbym o zweryfikowanie słuszności moich podejrzeń. Zastanawiam się, czy stwierdzenie sprzedającego "wszystko sprawne" jest: w pełni prawdziwe, nadużyciem, kłamstwem?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.