Mam dwie różne instrukcje i w żadnej tego nie ma - jeśli wiesz gdzie jest ta regulacja to proszę napisz, albo podeślij instrukcjęWojtek pisze:radekcza pisze:
1. przy starcie automatycznym ramie nie prowadzi na sam początek płyty, a jakieś 3 cm od krawędzi - czy da się to jakoś wyregulować ?
Tak, jest od tego śrubka regulacyjna. Z łaski swojej sięgnij po instrukcję obsługi
Tak masz rację o to chodziWojtek pisze:radekcza pisze:
3. Zupełnie nie działa regulacja wysokości ramienia - odłączona
W tym gramofonie nie ma regulacji wysokości ramienia, a jedynie regulacja wysokości podnoszenia windy. To nie jest to samo.
Mechanicznie to nie ma on w ogóle styku z elementem który jest podłączony do winy (ta nieoryginalna część odchyla element łączący lewarek z windą)Wojtek pisze:Odłączony lewarek podnoszenia windy o niczym dobrym nie świadczy.
Jak to się zachowuje mechanicznie? Spójrz na instrukcję serwisową i schemat części.
Już z nim rozmawiałem, facet generalnie spoko i chce też załatwić sprawę. Gramofon kupił gdzieś za granicą na handel i nie zaglądał do niego, jak sprawdzał to podobno wszystko działało OK. Gramofon był naprawdę profesjonalnie zapakowany i facet sam proponuję zwrot kosztów ewentualnej naprawy. Być może jest tak jak mówi i mimo nie oryginalnej części gramofon działał prawidłowo, a np. w transporcie coś się przesunęło...Wojtek pisze:Najpierw skontaktuj się ze sprzedawcą by zapytać co on na to i czy w ogóle w jakikolwiek zwrot kosztów będzie chciał się bawić. Jak dałeś za gramofon kafla (a jest to na dzisiejsze czasy dość normalna cena za sprawny egzemplarz) i nie chce Ci się z nim bawić to raczej do zwrotu.
Dzisiaj siadam do niego jeszcze raz, ale nie chcę też za bardzo go rozbierać, bo nie chcę sam zrobić dodatkowych uszkodzeń Ma wpaść kolega który ma spore doświadczenia z majsterkowaniem i może coś się uda...
Będę relacjonował dalej.