Na temat dźwięku nie będę się wypowiadać, gdyż jest to subiektywna ocena. Dla jednego sprzęt za paręnaście tysięcy nie zagra dobrze, a drugi zadowoli się AT95.
Na plus:
-Wygląda i jest znacznie lepszy niż dotychczasowe modele z marketów. Na co dzień kosztuje 900zł np. w RTV EURO KGB.
-Nowy, pachnący z gwarancją. Żaden Janusz z Allegro nie dotykał go tłustymi łapami ani nie palił przy nim fajek

-Trzyma dobrze obroty zarówno 33 jak i 45. Póki co nie trzeba regulować za pomocą Pitch Adj.
-Ramie w kształcie litery:"S", według mnie taki zastosowanie wygląda zdecydowanie lepiej. Proste to mają być ściany.
-Możliwość rozbudowy poprzez wymianę wkładki(domyślnie jest AT3600), headshella, maty czy nawet jak ktoś woli przewodów połączeniowych.
-Talerz chodzi prosto, nie faluje.
-Wbudowany przedwzmacniacz, który wcale nie buczy ani nic z tych rzeczy,gra dość głośno i efekt stereo jest dobrze odczuwalny, więc jak ktoś chce podłączyć do wieży to jak znalazł. Ja korzystam z preampa w Onkyo TX-8270 i też nie zauważyłem czegość dziwnego w torze audio. Efekt stereo jest szeroki,dźwięk się nie zlewa.
-Możliwość regulacji nacisku igły,antyskating, pitch adj.(pisze to jako plus, bo dotychczasowe gramofony z sieciówek tego nie miały).
-Działaaaa!
Kolega Przemysław na pewnej grupie Facebookowej napisał:"
Drapak, srapak. Masz tam normalną wkładkę AT (nie jest górnych lotów a brzmieniowo trochę "cierpka" - ale co kto lubi). Gramofon w normalnej dystrybucji kosztuje pewnie z dwa razy tyle więc jeśli komuś podoba się wygląd a'la DJ to śmiało można nim pograć. Można też pobawić się z wymianą wkładki czy przewodów. W sumie fajna baza pod upgrady. Albo odsprzeda bez większych strat.

Na minus:
-Plastikowy, ale kupując nowy gramofon nawet za 1000zł trzeba się z tym liczyć.

-Brak automatyki, jednak Unitra Daniel to jest KOT!.
-Złącze USB, według mnie niepotrzebny bajer, gramofon powstał jako urządzenie analogowe i chciałbym, aby takim pozostał. Wbudowany preamp jest już na wyrost, na szczęście można go wyłączyć.
-Brak wyciszania, jak opuszczamy igłę gramofon już gra na 100%, więc może zdarzyć się nieprzyjemny trzask w momencie opuszczania igły.
-Ramie mogłoby być bardziej masywne.
-Blokada ramienia mało solidna, więc trzeba się delikatnie z tym obchodzić.
Poniżej filmik:
https://youtu.be/DSzF7RwIlnc
Czekam na zjeby, że w tej cenie mógłbym mieć 40letnią markę premium