Powiedziałby mi ktoś coś o Dualu 1254 ? Kupiłam go za 110 zł. Pisałam ze sprzedawcą, chcąc wyciągnąć od niego ewentualne info które nie zostało zawarte w opisie. Pytałam głównie o igłe i wkładkę. Liczę się z jej wymianą, jednak mówił że jeszcze trochę może pograć. Bardziej obawiam sie o dobór wkładki (jesli bedzie taka konieczność) czytałam coś że będzie potrzebna przejściówka. I własnie nie wiem. To mój pierwszy gramofon, a niestety miałam fundusz do 200zł wiec w tym przedziale znalazłam tylko to.
Aż się boje, ale tez i cieszę że w końcu będe go miała bo już długo czekam.
Pozdrawiam
Dla uproszczenia przyjmijmy że zużywa się igła, a nie wkładka. Także jedyne co będziesz musiała wymienić to igła. W Dualach 1254 o ile mnie pamięć nie myli montuje się wkładki TKS 236 dedykowane dla tego gramofonu, o czym w kontekście innego modelu pisał wyżej Wojtek. Igieł do tych wkładek jest na kopy i są łatwo dostępne, np.
Jest to dopiero początek, wiec nie wymagam za dużo, przyjdzie sprzęt będę patrzeć. Jestem dobrej myśli. Uf to dobrze są dostępne, dzięki
Z racje tego że nie wyobrażam sobie życia bez muzyki, a teraz zaczynam z gramofonem jestem ucieszona, i jak tylko fundusze beda na to pozwalać zapewne w przyszłości będę myśleć nad wymianą na coś lepszego, ale na razie to wystarczy