eenneell pisze:(jak zwykle. Nie wiem czy świadomie, czy nie. Czy to wynika ze złej, czy dobrej woli, czy to jest socjotechnika czy nie)
eenneell pisze:tak jak odpowiadasz; to albo manipulujesz,((nie)- świadomie) albo czytasz między wierszami

Sory, ale ty chyba naprawdę masz jakieś problemy ze sobą i swoim temperamentem eenneell jeśli takie rzeczy "widzisz" i przypisujesz innym takie zachowania.
Nie wiem kim jesteś z wykształcenia, ale może to jakieś skrzywienie zawodowe?
eenneell pisze:Z którym się nie zgadzam (w tym wypadku posiadając rację)
Czyli nie zgadzasz się z stwierdzeniem, że przy ustawieniu zbyt niskiego nacisku w najgorszym przypadku igła może przeskoczyć... Dobrze.
eenneell pisze:Przy wkładce ceramicznej nacisk 1,5g nie powodował, żadnych "efektów "ubocznych
Sam przecież powiedziałeś, że "tylko gorzej będzie słychać". A zastanawiałeś się chociaż dlaczego tak się dzieje?
"Żadnych efektów ubocznych"
eenneell pisze:Dyskusja "bardzo polska"; czyli polemika z tezą, której nie było...
Chyba nie zrozumiałeś tego co chciał przekazać Sindsoron. Uczepiłeś się wartości jednostkowych, niezależnie od igły, a Sindsoron sprawdził co się dzieje jak się ustawi nacisk dwukrotnie niższy od zalecanego.
eenneell pisze:Dobrze jest czytać ze zrozumieniem
Aż chce się rzec "i kto to mówi?". Napisałem wcześniej w ramach przestrogi, że
w najgorszym wypadku igła przeskoczy (czyli w domyśle jest to zjawisko, które może wystąpić, ale nie musi), a ty się uczepiłeś samego "przeskoczy"

Faktycznie, dobrze jest czytać ze zrozumieniem.
Sindsoron pisze:coś mi się nie chce w to wierzyć żeby nacisk ponad dwa razy mniejszy niż zalecany nie powodował problemów z trackingiem
Bo powoduje, czy tego eenneell chce czy nie, ale widocznie brakuje na tej linii zrozumienia dziedziny problemowej, przez co takie "kwiatki" dyskusyjne potem wychodzą.
Zgodnie z "prawem eenneella" (jeśli można to tak nazwać) to jeśli igła szafirowa o zalecanym przedziale nacisku 3.5-4.5g, przy ustawieniu co najmniej dwukrotnie niższym od optymalnego (czyli 2g i mniej) przeskoczy w trakcie odtwarzania płyty, mimo że przy zalecanym ustawieniu by nie przeskoczyła, to jest to wina wszystkiego innego, tylko nie zbyt małego nacisku igły (i powiązanego z nim antyskatingu).
Krótko mówiąc, jak chcesz być forumowym Don Kichotem eenneell to ja Tobie tego zabronić nie mogę, ale do szerzenia na forum ewidentnych głupot mam niestety niską tolerancję.
To tyle, zmieniamy aktualny program na ten właściwy, czyli pomaganie Magdzie
Magdalena pisze:Podłączyłam głośnik, musiałam co prawda obciąć wtyczkę i zdjąć izolację, żeby go podłączyć, ale DZIAŁA!!!!
Brawo!
Magdalena pisze:Jeżeli tak gra potępiany przez Was, piezo-elektryczny Dual, to na samą myśl, jak zagra mój następny sprzęt dostaję... No, wiecie czego
Tylko się cieszyć w takim razie
Magdalena pisze:Dałam nacisk na 3g, trzyma się rowka. Kupię tę igłę dla spokoju sumienia.
W porządku.
Magdalena pisze:Zauważyłam, że ten złoty okrąg na tej kręcącej się płycie jest w jednym miejscu odklejony i "podnosi" te mniejsze płyty. Co z tym zrobić?
Chodzi o tą obręcz na gumowej macie talerza? Hmm... jeśli jest odkształcona to faktycznie może być problem, ale powinno dać się to naprawić.
Da się ją naprostować/wyprasować, choćby ręką?
Możesz zrobić zdjęcie?
Magdalena pisze:Czy ja mam jeszcze jakiś azymut ustawić i VTA?
Azymut pewnie masz OK, a VTA się nie przejmuj
Magdalena pisze:Ta igła którą kupię jest zapewne sferyczna?
Tak, to są dwie igły szafirowe o sferycznych szlifach.