dokładnie stuerpimpel:)eenneell pisze: tak zrób![]()
zapewne to stuerpimpel
![]()
tu widac gdzie jest:
http://www.youtube.com/watch?v=er97WDk_Wuw
dokładnie stuerpimpel:)eenneell pisze: tak zrób![]()
zapewne to stuerpimpel
![]()
Dlatego stuerpimpla zostawiam na koniecWojtek pisze:Panowie, ja wiem że steuerpimpel to popularny problem z automatyką Duali, ale nie zawsze jest on źródłem tych problemów.
Stąd nie wyrokowałbym na wyrost, mimo że oczywiście prawdopodobieństwo jest wysokie.
Autostop polega na tym, że jak skończy się odtwarzać strona płyty to ramię się podnosi i przesuwa z powrotem na stopkę (albo na start płyty, jeśli załączone jest powtarzanie). Ew. to samo osiągniemy poprzez uruchomienie stopu poprzez dźwigienkę.bonokce pisze:Czy działa autostop, jak podnoszę ramie, które wcześniej sam ułożyłem nad płytką i odkładam na stopkę to się zatrzymuję talerz.
To normalne, jeśli za wysoko podniosłeś windę. W sumie nie ma sensu ustawiać ją za wysoko, bo po co komu igła wisząca 1cm nad powierzchnią płyty?bonokce pisze:Wydaje mi się, że jak kręciłem śrubką lift to wtedy jakoś udało mi się to ustawić żeby ramie samo się przeniosło. Ale później zauważyłem, że jak za mocno przykręciłem tą śrubkę do nie dało się poziomować ramienia, bo odbijało w górę.
Jeżeli masz "zmysł techniczny" to już wiesz. że mechanika/automatyka w Dualu musi zakończyć swój cykl / funkcjeWojtek pisze:wychodzi na to, że ramię załapuje funkcje,
Wspominałem już o tym na początku, ale nie wiem czy bonokce z tym popróbował czy nieeenneell pisze:(np jeśli pasek się ślizga, lub bez paska etc; to cykl dokończysz kręcąc talerzem!)
Sprawdz (kilka razy) jak sie zachowyje na pojedynczym i wielokroynym odtwarzaniu (to ten pierwszy z prawej "dynks")
I jeżeli masz "ociupinę" cierpliwości to na spokojnie pokręć talerzem, czasem pomagając delikatnie ramieniu- może " jakiś opór przeskoczy"
Można dorobić stuerpimpel.bonokce pisze:W takim razie pytanie brzmi gdzie to moge dostac? Tylko z jakiegoś "trupka"?
Tak zrób!kreator pisze: wyczyściłbym cały stary smar gdzie tylko można. raz że jest go za dużo w niektórych miejscach to jest po prostu stary.
wymyj/wyczyść płytybonokce pisze: Pozostała kwestia smażenia,