Witam
Chciałem się podzielić z wami jak rozwiązałem problem z buczeniem na moim sprzęcie. Jakiś tydzień temu kupiłem w/w gramofon na e-bayu za 38 funtów z przesyłką, gość sprzedawał go jako uszkodzony ( opisał że buczy pomimo wymiany przewodu uziemienia). Dopiero dziś miałem go okazję posłuchać bo właśnie odebrałem pre-amp, no i rzeczywiście buczy okrutnie. Sprawdziłem omomierzem uziemienie jest ok, kiedy odłączyłem lewy kanał buczenie znikło więc sprawdziłem przewody sygnałowe i okazało się, że przewód lewego kanału ma zwarcie pomiędzy ekranem i żyłą sygnałową. Wymieniłem przewody sygnałowe wszystko podłączyłem i puściłem nową jeszcze "dziewiczą" płytę The Prodigy piosenkę Narayan. Pomimo DJ-owskie igły Pro S nasuwa mi się tylko jedno słowo "orgazm". Nawet jeśli słucham na rozsądnej głośności a pre-amp jest ustawiony na +10dB (Art DJ Pre II) to pomiędzy piosenkami prawie nie słychać buczenia. Teraz tylko wymienić igłę i zrobić nową pokrywę bo oryginalna jest zmasakrowana.
Dual CS 505-2 problem z buczeniem
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dual CS 505-2 problem z buczeniem
Czyli krótko mówiąc ryzyko się opłaciło. Swoją drogą, ciekawe że taki gramofon poszedł za tyle jako uszkodzony. Obstawiałbym mniejszą kwotę 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum