DUAL HS 140 - klejone ramię

Dyskusje techniczne dotyczące gramofonów marki Dual
ODPOWIEDZ
patrykkin

DUAL HS 140 - klejone ramię

Post autor: patrykkin »

Witam,

chciabym sie na wstepie przywitac jako ze to jest moj pierwszy post na tym forum. Niestety pierwszy post pisze juz z problemem. Kupilem niedawno gramofon Dual HS 140 niestety po paru dniach uzywania zaczely sie zacinac plyty, po ogledzinach okazalo sie ze ramie bylo klejone i klej sie troche obluzowal w transporcie. Prosze doradzic mi co mam zrobic z tym ramieniem. Czy zwykle sklejenie wystarczy czy trzeba wymienic ramie (czy ejst to w ogole mozliwe w tym modelu). Z gory dziekuje za odpowiedz.
2014-10-26 18.12.12.jpg
2014-10-26 18.11.54.jpg
zbyszek1982

DUAL HS 140 problem z ramieniem.

Post autor: zbyszek1982 »

Jeżeli sprzedawca nie poinformował Cię o tym, że ramię było złamane i że jest sklejone, to niech oddaje kasę i zabiera ten gramofon. Ja bym się bał coś takiego użytkować. Złamanie jest w beznadziejnym miejscu z punktu widzenia napraw.
Awatar użytkownika
tollo

DUAL HS 140 problem z ramieniem.

Post autor: tollo »

Koszmar. O.O

Ogółem to ramie to jest już tylko śmietnik, niby można to naprawić i jakoś ustawić by była zgodność... jednak na pewno nie zachowa się oryginalnych parametrów. Jeżeli możesz go oddać - zrób to. Wymiana ramienia. Oczywiście, można, musiałbyś wtedy kupić albo nowe ramie albo gramofon na części. Wymienić je albo zapłacić za wymianę komuś. Proponuje go odesłać.
ODPOWIEDZ