witam,
stałem się posiadaczem dual-a cs455-1. zauważyłem kołysanie talerza jak na filmiku poniżej:
http://tthitt.wrzuta.pl/film/7dCPs5OeME0/mov_0202
czy kołysanie na takim poziomie jest to dopuszczalne ?
edit:
po przestawieniu talerza na podtalerzu wygląda to trochę lepiej:
http://tthitt.wrzuta.pl/film/1aRVJJOnDR6/mov_0203
dual cs455-1 bicie na talerzu
-
Ostatnio zmieniony 16 sty 2014, 23:01 przez peace_maker2, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ten typ tak ma niestety. Lekki talerz, plastikowy podtalerzyk, i słabe mocowanie łożyska w subchasis dają po latach taki efekt.
Zdejmij talerz i sprawdź czy podtalerzyk też bije. Jeżeli nie bije, to możesz wyrównać pracę talerza podklejając cienkie kawałki plastra w dwóch punktach naprzeciw najwyższego punktu "bicia". Czasami pomaga sama zmiana ułożenia talerza na podtalerzyku.
Zdejmij talerz i sprawdź czy podtalerzyk też bije. Jeżeli nie bije, to możesz wyrównać pracę talerza podklejając cienkie kawałki plastra w dwóch punktach naprzeciw najwyższego punktu "bicia". Czasami pomaga sama zmiana ułożenia talerza na podtalerzyku.
-
Re: dual cs455-1 bicie na talerzu
bije faktycznie pod talerzyk. rzecz w tym, ze to jest nowy sprzęt i zastanawiam się czy robić "raban" tzn. zareklamować.
zapodam później filmik lepszej jakości.
-
Jeżeli wykracza poza normę i jest to dotkliwe to robić "raban"peace_maker2 pisze:czy robić "raban" tzn. zareklamować.

-
W nowym sprzęcie nie powinno nic takiego się zdarzyć. Pytanie jakie "bicie" mieści się w normie producenta. Ja bym zareklamował.
Kiedyś miałem CS455 i tam talerz też miał lekkie bicie, ale było sporo mniejsze niż to w twoim i sam gramofon miał ze 20 lat.
Kiedyś miałem CS455 i tam talerz też miał lekkie bicie, ale było sporo mniejsze niż to w twoim i sam gramofon miał ze 20 lat.
-
Pokombinowałem jak wyżej, kolega doradzał i efekt jak poniżej:zbyszek1982 pisze:Ten typ tak ma niestety. Lekki talerz, plastikowy podtalerzyk, i słabe mocowanie łożyska w subchasis dają po latach taki efekt.
http://tthitt.wrzuta.pl/film/1aRVJJOnDR6/mov_0203
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Reklamować. Nie ma co myśleć.peace_maker2 pisze:bije faktycznie pod talerzyk. rzecz w tym, ze to jest nowy sprzęt i zastanawiam się czy robić "raban" tzn. zareklamować.