To ja cię nie rozumiemJAFO pisze: ↑07 gru 2021, 22:18Nie rozumiem.
Zastanawiasz się nad wymianą przewodów sygnałowych w ramieniu a nie dasz rady skrócić.o 5 cm przewodu, który przełamał się przy zasilaczu?
Podejrzewam, że do tej pory dałbym radę naprawić w ten sposób lekko 20 zasilaczy licząc czas od poczatku tego tematu. W ostateczności zakup nowego zasilacza i przełożenie oryginalnego przewodu (po odcięciu kilku cm), jeśli obudowa zasilacza jest klejona a nie zgrzewana ultradźwiękami.
Przewody zasilaczy przełamują się najczęściej w mobilnych aplikacjach urządzeń. Gramofon?

Nie da się go naprawić przewodu w zasilaczu ponieważ jego obudowa jest zgrzewana, a uszkodzenie jest zaraz przy obudowie. W domu nie mam warunków do otwarcia bezinwazyjnego jego obudowy a już nie mówiąc o jej zgrzaniu (połączeniu).
Druga sprawa po co mam odcinać stary wtyk z zasilacza jak mogę zamówić już z odpowiednim i mieć gwarancje producenta?? Kto tak robi?

Przewód został uszkodzony mechanicznie przez poprzedniego właściciela, ja go już takiego dostałem.
Dziękuję bardzo za pomoc i potwierdzenie wymiarówdomibobi pisze: ↑07 gru 2021, 19:11autor: domibobi » wczoraj, 19:11
Junior pisze: ↑wczoraj, 09:55
To 5.5/2.1 są to średnice wtyku (zewnętrzna i wewnętrzna). Jakbyś mógł sprawdzić byłbym bardzo wdzięczny i zmierz jak możesz długość tego wtyku roboczego (odsłoniętej izolacji) do porównania.
Z pomiarów (linijką) wynika, że to właśnie taka wtyczka. Długość wtyku 1 cm.