Najważniejsza męcząca mnie, to nieprawidłowe obroty gramofonu przy domyślnych ustawieniach, gramofon według danych z sensorów w telefonie (a jestem dość pewny ich precyzyjności, sprawdzałem również na macie strobo) i ucha, gra zwyczajnie odrobinę za wolno, według używanej przeze mnie apki jest to ~32.5 rpm zamiast oczekiwanych 33.3rpm, jestem w stanie to wyregulować pitchem, ale zakładam, że nie powinno to funkcjonować w ten sposób, i ta regulacja na dłuższą metę lubi po dniu odstania się rozstroić
Druga sprawa, to właśnie rozstrajające się i lekko niestabilne obroty, ciężko jest ustawić mi gramofon aby stabilnie trzymał 33.3, jest to możliwe, ale zależnie od humoru lubi sobie poskakać o 0.1/0.2, nie jest to placebo, bo zauważyła to również osoba, której puściłem płytę na ślepo. W linku na końcu posta dorzucam zdjęcia kółka pod talerzem, i ogólnie mechaniki znajdującej się pod nim, bo zgaduję, że tam może leżeć problem.
Sprawa trzecia, smary, o ile sprzedający zarzeka się, że wszystko jest nasmarowane, wolałbym jednak mieć pewność i zrobić to samemu a nie polegać na deklaracji osoby trzeciej. Jakie smary, i w jakim miejscu aplikować (proszę o wytłumaczenie łopatologicznie jak tylko można), budżet nie jest jakoś zbytnio ograniczony, ale chciałbym też nie wydać też kilkuset złotych.
I sprawa ostatnia, igła do wkładki, obecna wkładka to Shure M95 (D105ED), tutaj nie mam wygórowanych oczekiwań co do jakości czy rodzaju igły, bo wkładka mi pasuje, więc po prostu spytam się co polecacie i gdzie tego szukać

Jeśli ktoś z okolic Opola, Kędzierzyna czy Rybnika byłby chętny pomóc mi twarzą w twarz, to mogę z gramofonem po umówieniu się wcześniej podskoczyć ;D
zdjęcia: https://photos.app.goo.gl/ZwiardCSamzd6ajo1