Wiatrówkę PCP

ODPOWIEDZ
Latro
Gramofon: Technics SL1300

Wiatrówkę PCP

Post autor: Latro »

Reximex Rp.
Odkupiłem kiedyś od kolegi, on przez tego Reximexa połknął bakcyla i dzisiaj ma wiatrówki z absolutnie najwyższej półki.
Ja aż tak się nie napaliłem, ale mimo to sprzedaję z lekkim żalem bo to fajna zabawa, a i pistolet wygląda kozacko. :D
Sprzedaję z tłumikiem i lunetą celowniczą.
Cena: 1200zł
IMG_20250504_213904.jpg
IMG_20250504_214407.jpg
IMG_20250504_214536.jpg
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów :lol:
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Re: Wiatrówkę PCP

Post autor: dale »

No to żeś mi zabił ćwieka... Już myślałem że ten etap mam za sobą. Wiesz może czy posiada ona wbudowany regulator ciśnienia? Jakie ma ciśnienie robocze w kartuszu, używałeś może pompki do niej? Magazynek po strzale jest indeksowany ręcznie, czy sam się obraca? Znasz może jej energię?
Pytam bo bardzo mnie korci.. :)
Latro

dale pisze:
05 maja 2025, 20:34
ćwieka
Wcale mnie to nie dziwi :D
Ma regulator ciśnienia, tak że energia strzału jest powtarzalna, ale samemu raczej przy tym nie pomajstrujesz. Choć pewnie jakiś tuning jest możliwy. :think: Pompkę mam ręczną, ważę 85kg i więcej niż 250bar nie jestem w stanie nabić, ale akurat to jest max dla tej wiatrówki, a min do strzelania to 150 bar. Magazynek sam się obraca. Co do energii to gdzieś wyczytałem (nie mogę tego znaleźć), że wynosi 15j.
Ratujmy nasze bobry!
Awatar użytkownika
dale

Latro pisze:
06 maja 2025, 08:54
Wcale mnie to nie dziwi :D
Jeszcze walczę z tym bo była by to trzynasta wiatrówka w domu, po co kusić los :) ? Tym bardziej że z braku miejsca i czasu, że o towarzystwie nie wspomnę, nie strzelałem od paru lat :( Z pompka bym sobie poradził, ważę trochę więcej :)
Dłubać zawsze lubiłem w sprzęcie, choć obecnie mimo dostępu do urządzeń cnc nie ma tego funu co lata temu.

Ale wiatrówka przednia, w sam raz do rekreacji. I nieźle doposażona. Widać że była zadbana.
Latro

Gratuluję kolekcji :clap:
Moja znajomość wiatrówek zakończyła się na chyba jakichś czechoslowackich na CO2 i coś tam że sprężyną bo pamiętam, że trzeba było lufę "łamać" żeby naciągnąć.
Tak że jak zobaczyłem cacuszka u kolegi to mi gały z orbit wylazły, piękne i drogie. Jedna za prawie 20k pln :shock:
On ma warunki do strzelania - dom za miastem, a ja w bloku niestety.
I jakby co to pompki nie sprzedaję.
Ratujmy nasze bobry!
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

dale pisze:
06 maja 2025, 14:06
Jeszcze walczę z tym bo była by to trzynasta wiatrówka w domu
Zbroisz się? :morda:
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
dale

Moje wewnętrzne dziecko doszło do głosu :)
Awatar użytkownika
pavlos
Gramofon: Denon DP-1300M

Post autor: pavlos »

Dawno już zostało ustalone (przez kobiety?) że facet to po prostu tylko dorosły chłopiec.
Sam się tak czuję, mimo, że 18-tkę obchodziłem już ze 3 razy... :drool:
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Młodziak :D

Jak ktoś jeszcze wiatrówkę oprócz Marka, to zapraszam. Mogę wystawić. Piękna. Tylko bez pompki dla handy kuturystów, ot kultura Sepultura - jest butla, manometr..x 2, odkręcamy i pssss na gotowo (mała, zgrabna i lekka, żółta jak ta płyta Beatlesów). Do tego kupa śruta i tarcz, a nawet podstawa ciężka z imadłem do long dystansu.
Wspomniałem w shit box, ale lunety Buschnell raczej nie chcę sprzedać na razie nim nie zmierzę na inne urządzenie.
Awatar użytkownika
dale

Butla - fajna rzecz, do długiej wiatrówki "must have", problem może tylko stanowić nabicie porządne. Do 300 bar kiedyś się tankowało u strażaków (grzecznościowo), potem powstał sklep dla płetwowych nurków, teraz są dostępne w realnych cenach kompresory... a do pistoletu rekreacyjnego pompka wystarczy. Dobrze że w tym zestawie nie ma takowej bo bym się nie oparł.
Oj nie. :)
Darku, tak z ciekawości, zdradź co za marka tego strzeladła, zanim nas Admin z Gospodarzem nie pogonią... :)
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

BSA Buucaneer 4,5 UK /obsada moletowana, piękna/, niemal blank nowa, papiery, pudełko, a nawet miętky case na zasuwak (2 pudełka śrutu i to nie całe naprane, mam też pistolet SS226 na naboje do syfonów..).

.. z ciekawości to czemu Nas pogonić? Czym mniejsza aktywność w tematach, tym mniejsza aktywność forum w ogóle = samozagłada.

BTW z nabijaniem nie mam żadnych problemów, kilka punktów w okolicy. To już miniony problemat z ciśnieniem na stacjach do nabijania.
Latro

dale pisze:
08 maja 2025, 10:30
pompka
Za pompkę dałem nieco ponad 300zł, użyta może ze dwa razy, szkoda się pozbywać :think:
Ratujmy nasze bobry!
Awatar użytkownika
dale

Oczywiście :) Poza tym cena i tak dobra.

BSA - fajny karabinek, swego czasu brałem go pod uwagę, ale ze względu dostępności, skończyłem z Air Armsem
SS226 - mówisz o Sig Sauerze P226 ? Jego replice ? Mam również, fajne połączenie blow-back i śrutu 4,5mm (nie 4,4 BB). Dorobiłem do niego tłumik i jest całkiem OK.
ODPOWIEDZ