Bardziej optowałbym za już wspomnianym wariantem, że cena gadżetu to jakaś minimalna cena bazowa (koszt produkcji itp.), a wszelka nadwyżka idzie na rachunek forumowy.
Boguś pisze:A jeszcze mam kilka pytań: do kiedy musisz uregulować należność? Innymi słowy: do kiedy trzeba wpłacać?
O to się nie martw, wpłacać można na okrągło
To nie jest tak, że umożliwiłem zbiórkę dotacji, bo nie mam pieniędzy i forum nagle padnie jak dostanę za mało prezentów od ludzi
Jednak by zaspokoić ciekawość, przedstawię sytuację bardziej szczegółowo.
Obligatoryjne rzeczy do opłacenia w ciągu roku są dwie:
1. Rejestracja/utrzymanie własności domeny na kolejny rok (ok. 40 złotych)
2. Opłata za hosting/serwer (ok. 350 złotych)
Rzeczy te są niezależne od siebie i ich terminy końcowe przypadają na różne miesiące.
Domenę opłaciłem w zeszłym tygodniu (przy okazji transferu do innej firmy zajmującej się rejestracją domen, której ceny za taką usługę są o 30% niższe od poprzedniej firmy), a serwer jakoś latem, nie pamiętam dokładnej daty.
Niektórzy może jeszcze pamiętają, że w zeszłym roku nastąpiła migracja forum z starego serwera na nowy.
Stary serwer kosztował mnie rocznie około 190 złotych. Z tej usługi korzystałem od początku istnienia forum aż do czasu migracji.
Boguś pisze:Czy logo forum, to ten napis "winyl.net" na tle płyty?
Tak.
Boguś pisze:Jeżeli nie musi być jakieś mega wymyślne, mógłby coś poskrobać jak znajdę chwilę

(ale "znalezienie chwili" to w moim przypadku kwestia kilku tygodni

).
Nie trzeba, ale dzięki za chęci. Już ktoś nad tym pracuje