Co z nieaktualnymi ogłoszeniami sprzedaży?
- pavlos
- Gramofon: JVC Victor QL-A75
Co z nieaktualnymi ogłoszeniami sprzedaży?
W sąsiednim wątku złożyłem propozycję, by można było zarchiwizować zamknięte - czyli nieaktualne - ogłoszenia sprzedaży, tak, aby mieć listę tylko otwartych. Ale jakoś nie było odzewu. Propozycja jest aktualna.
Alternatywą byłaby możliwość filtrowania listy wątków, tak, aby można było odsiać wątki zamknięte. Bo mamy możliwość sortowania, ale nie ma filtrowania. To propozycja zamiast archiwizacji, bo daje ten sam rezultat.
Do Wojtka: dałoby się?
A jeśli tak, to do pozostałych: co Wy na to?
Alternatywą byłaby możliwość filtrowania listy wątków, tak, aby można było odsiać wątki zamknięte. Bo mamy możliwość sortowania, ale nie ma filtrowania. To propozycja zamiast archiwizacji, bo daje ten sam rezultat.
Do Wojtka: dałoby się?
A jeśli tak, to do pozostałych: co Wy na to?
-
32lysy
- Gramofon: Q202, Victor QLA7
Re: Co z nieaktualnymi ogłoszeniami sprzedaży?
Jeśli ułatwi przeglądanie a jednocześnie będzie wgląd w historię choćby dla porównania cen i ofert to dlaczego nie 
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Nie mam zdania, ale j.w. jeśli to coś ułatwi, to spoko.
ALE o ile wiem to sama archiwizacja jest możliwa, jednak jej sens polega na tym, że jeśli nie chcesz (Ty lub Admin) to nie widzisz tych wątków - czyli wg.mnie one znikają z sekcjo ogłoszeniowej dla wszystkich użytkowników i wówczas cen już nie porównasz, co jest i tak wyrywkowe (ulotne).. ale to inny temat know how obsługi własnych ogłoszeń.
ALE o ile wiem to sama archiwizacja jest możliwa, jednak jej sens polega na tym, że jeśli nie chcesz (Ty lub Admin) to nie widzisz tych wątków - czyli wg.mnie one znikają z sekcjo ogłoszeniowej dla wszystkich użytkowników i wówczas cen już nie porównasz, co jest i tak wyrywkowe (ulotne).. ale to inny temat know how obsługi własnych ogłoszeń.
- pavlos
Doprecyzuję, że "archiwizacja" w mojej propozycji to rodzaj dedykowanego podkatalogu, gdzie trafiają - są przesuwane - ogłoszenia zamknięte.
Nie ma ich pośród aktualnych/aktywnych ogłoszeń, ale każdy może je przeglądać, również w anonimowym dostępie publicznie otwartym, a także są brane w wynikach wyszukiwania.
Obawiam się, że trzebaby rozgrzebać i doprogramować skrypt forumowy, żeby to zautomatyzować, bo takiej funkcji pewnie nie ma "z pudełka". Potem kłopoty z aktualizacjami itp.
Żeby tego uniknąć - rozwiązanie najprostsze - praca ręczna admina. Najpierw jednorazowe założenie folderów "Archiwum". A potem oprócz - jak obecnie zakładania kłódek - byłoby jednoczesne przenoszenie zamykanych wątków do właściwych archiwów.
Z kolei alternatywa z filtrowaniem wątków zamkniętych być może już jest w skrypcie forumowym, tylko prze Wojtka nie uruchomiona. Nie wiem.
Dlatego napisałem, że pierwszym w tej sprawie miał być głos/opinia Wojtka
(Z historią cen jest też taka "historia", że niektórzy ogłoszeniodawcy przed zamknięciem kasują informację o cenie. Dobrze? Źle? To ewentualnie zagadnienie na kolejny odrębny wątek...)
Nie ma ich pośród aktualnych/aktywnych ogłoszeń, ale każdy może je przeglądać, również w anonimowym dostępie publicznie otwartym, a także są brane w wynikach wyszukiwania.
Obawiam się, że trzebaby rozgrzebać i doprogramować skrypt forumowy, żeby to zautomatyzować, bo takiej funkcji pewnie nie ma "z pudełka". Potem kłopoty z aktualizacjami itp.
Żeby tego uniknąć - rozwiązanie najprostsze - praca ręczna admina. Najpierw jednorazowe założenie folderów "Archiwum". A potem oprócz - jak obecnie zakładania kłódek - byłoby jednoczesne przenoszenie zamykanych wątków do właściwych archiwów.
Z kolei alternatywa z filtrowaniem wątków zamkniętych być może już jest w skrypcie forumowym, tylko prze Wojtka nie uruchomiona. Nie wiem.
Dlatego napisałem, że pierwszym w tej sprawie miał być głos/opinia Wojtka
(Z historią cen jest też taka "historia", że niektórzy ogłoszeniodawcy przed zamknięciem kasują informację o cenie. Dobrze? Źle? To ewentualnie zagadnienie na kolejny odrębny wątek...)
- darkman
- Kontakt:
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Po mojemu - zamknięte tudzież zapomniane ogłoszenia naturalnie spadają sobie na koniec kolejki, spychane w dół przez nowe posty.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- pavlos
Jasne. Idę sobie na otomoto albo domyzbetonu, żeby dalej wymyślać... 
- darkman
- Kontakt:
I to jest rozsądne wyjście
"Obudziłam się później niż zwykle
Wstałam z łóżka, w radiu była muzyka
Najpierw zdjęłam koszulę, potem trochę tańczyłam
I przez chwilę się czułam jak dziewczyny w "świerszczykach"
W domach z betonu
Nie ma wolnej miłości
Są stosunki małżeńskie oraz akty nierządne
Casanova tu u nas nie gości"
..ale dzieje się dopiero w drugiej zwrotce
Tekst pochodzi z https://www.tekstowo.pl/martyna-jakubow ... h-z-betonu