Gramofon posiada napęd direct drive, który ładnie trzyma obroty, jest to pół automat, natomiast mechanizm opuszczania płyty trzeba dopomóc zwykle ręcznie, co wadą szczególną nie jest i w praktyce nie ma żadnego znaczenia. Poza tym mechanizm podnoszenia igły po skończeniu odtwarzania działa w pełni sprawnie. Gramofon ma dwie prędkości 33rpm i 45rpm, ma też nakładkę umożliwiająca słuchanie singli z szeroki otworem. Konstrukcja jest masywna, solidnie wykonana, jednocześnie prosta jak budowa cepa. Pokrywa gramofonu jest nakładana, była robiona na zamówienie.
Wkładkę Shure M44G nabyłem po świętach. Praktycznie jej jeszcze nie używałem. Jest ona oczywiście objęta gwarancją, posiadam na nią paragon.
O przedwzmacniaczu rozpisywał się nie będę, spełnia swoją rolę jako łącznik między gramofonem a wieżą. Od poprzedniego właściciela wiem, że ciężko było takowy znaleźć i że był sprowadzony ze stanów.
Dorzucam w gratisie szczoteczkę do igły Pro-Ject Clean-It.
Podsumowując, uważam, że to sprzęt wart zakupu, sprzedaję go, ponieważ w praktyce okazało się, że mało z niego korzystam a szkoda, żeby kawał dobrej techniki się marnował.
Cena: 700zł Do negocjacji.
Odbiór osobisty pod Warszawą(30min od centrum), jestem również skłonny zawieźć osobiście gramofon do nabywcy, jeśli mieszka on w Warszawie lub okolicy. Zawiozę go też i nad morze jak zajdzie potrzeba

Kontakt przez wiadomość prywatną, mail: jakub.puscion@gmail.com nr. tel.: 534220797