Sprzedam gramofon. Wiecej info w ogłoszeniu
gramofon Technics SL1410 mk2 http://olx.pl/oferta/gramofon-technics- ... fEPuX.html
Technics SL-1410 mk2
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Re: Technics SL-1410 mk2
cyt:
"Gramofon bardzo zadbany. Wkładka SUPER NOVA P 8es. Igła AKG VdH II S niestety złamana przez co nie moge w pełni sprawdzić poprawności działania ale wydaje sie być w pełni sprawny. Moze wymagać ewentualnie regulacji. Jestem drugim właścicielem. Odbiór w Warszawie. Moge wysłać."
Kolego, ale jeśli wydaje się być w pełni sprawny, to na jakiej podstawie twierdzisz, że może wymagać regulacji i co masz na myśli konkretnie? Jakiej regulacji? wiesz o czym piszesz czy raczej "klawiatura wszystko przyjmie"?
Reasumując, skoro nie możesz sprawdzić poprawności działania, to na tym zakończyłbym konfabulację na temat jego stanu technicznego.
chyba, że ów postulowany "w pełni sprawny" opierasz na fakcie, iż talerz się kręci, a istalacja wtyczki w gniazdku nie wywala bezpieczników w całej dzielnicy.
Załóż igłę/zamiennik i go ahead.
"Gramofon bardzo zadbany. Wkładka SUPER NOVA P 8es. Igła AKG VdH II S niestety złamana przez co nie moge w pełni sprawdzić poprawności działania ale wydaje sie być w pełni sprawny. Moze wymagać ewentualnie regulacji. Jestem drugim właścicielem. Odbiór w Warszawie. Moge wysłać."
Kolego, ale jeśli wydaje się być w pełni sprawny, to na jakiej podstawie twierdzisz, że może wymagać regulacji i co masz na myśli konkretnie? Jakiej regulacji? wiesz o czym piszesz czy raczej "klawiatura wszystko przyjmie"?
Reasumując, skoro nie możesz sprawdzić poprawności działania, to na tym zakończyłbym konfabulację na temat jego stanu technicznego.
chyba, że ów postulowany "w pełni sprawny" opierasz na fakcie, iż talerz się kręci, a istalacja wtyczki w gniazdku nie wywala bezpieczników w całej dzielnicy.
Załóż igłę/zamiennik i go ahead.
-
Gramfon kupiłem kilka lat temu w w zestwie stereo. Poprzedni właściciel zapewniał mnie ze działa wymaga jedynie wymiany igły. Nie jestem fanem płyt winylowych poza tym nie mam wiedzy aby go dokładnie sprawdzić. Sprzęt ma zapewne trochę lat dlatego wydaje mi sie ze moze wymagać jakiś regulacji nie jest przecież nowy. Czy z ulamana igła jest sposób na sprawdzenie czy wszystko w nim działa ?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jak dla mnie opis jest uczciwy. Odczytuję to jako "jest w pełni sprawny na tyle na ile mogę sprawdzić jego sprawność".
Generalnie jedyne co można sprawdzić to stabilność obrotów. Poza tym, niewiele więcej.
Ta wkładka to dość nietypowy model stąd nie wiem nawet czy są dostępne tanie zamienniki.
Generalnie patrzyłbym na to ogłoszenie tak, że wkładka przychodzi w gratisie
Generalnie jedyne co można sprawdzić to stabilność obrotów. Poza tym, niewiele więcej.
Ta wkładka to dość nietypowy model stąd nie wiem nawet czy są dostępne tanie zamienniki.
Generalnie patrzyłbym na to ogłoszenie tak, że wkładka przychodzi w gratisie

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- ojcie_c
- Gramofon: Technics SL-1200GR
Sprawdź przede wszystkim czy winda ramienia działa i ewentualnie edytuj swoje ogłoszenie.Szakul11 pisze:Sprzedam gramofon. Wiecej info w ogłoszeniu
gramofon Technics SL1410 mk2 http://olx.pl/oferta/gramofon-technics- ... fEPuX.html
Technics: SL-1200GR +SL-PG42A +ST-610 + RS-BX707 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95
-
Włączając bez igły po opuszczeniu i włączeniu stop ramie wraca na miejsce. Jest windę włącza sie dźwigienka taka to tez działa.