Pozdrawiam
Garrard sp25 MKIII
- petzl
Garrard sp25 MKIII
Witam, mam do sprzedania Garrarda sp 25 mkIII wymagajacego malego wkladu pracy, zabraklo mi czasu aby doprowadzic go do porzadku. Automatyka dziala bez zarzutu chociaz dobrze bedzie ja wyczyscic i nasmarowac, wyglad oceniam na 8,5/10. Co trzeba zrobic to dokupienie igly, wkladka cholera wie jaka
niemniej wyglada mi na jakiegos Goldringa, trzeba dolutowac kabelki do koszyczka i kable sygnalowe phono. Nie wiem ile taki Garrardo moze kosztowac w Polsce wiec czekam na propozycje. Gramofony tylko do odbioru osobistego w Walbrzychu lub Piotrkowie Trybunalskim.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Spadochroniarze to ludzie którzy schodzą z drzew na które nie wchodzili
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Garrard sp25 MKIII
A ile kosztował na wyspie, o ile coś kosztował w ogóle?petzl pisze:Nie wiem ile taki Garrardo moze kosztowac w Polsce wiec czekam na propozycje.
Zdajesz sobie sprawę z tego, że brak opcji wysyłki mocno ogranicza "pole rażenia" tego ogłoszenia?petzl pisze:Gramofony tylko do odbioru osobistego w Walbrzychu lub Piotrkowie Trybunalskim.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- petzl
Re: Garrard sp25 MKIII
Sadze ze okolo £45-50 na Gumtree, na Ebayu pewnie taniej ale trzeba doliczyc przesylke.Wojtek pisze:A ile kosztował na wyspie, o ile coś kosztował w ogóle?
Moge go wyslac , ale nie wiem jaki bedzie koszt wysylki w Polsce, no i w tym przypadku platnosc tylko przez Paypal ktory swoje 5% musi zabrac. Zabezpiecze go najlepiej jak potrafie ale musze powiedziec ze jestem przeciwnikiem wysylania gramofonow kurierem, to co panowie potrafia wyprawiac z paczkami to sie w glowie nie miesciWojtek pisze:Zdajesz sobie sprawę z tego, że brak opcji wysyłki mocno ogranicza "pole rażenia" tego ogłoszenia?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Garrard sp25 MKIII
Czemu "sądzisz"? Nie pamiętasz już ile za niego dałeś, o ile w ogóle coś dałeś?petzl pisze:Sadze ze okolo £45-50 na Gumtree, na Ebayu pewnie taniej ale trzeba doliczyc przesylke.
Wracamy do oryginalnego pytania
Można sprawdzić cenniki, są dostępne.petzl pisze:Moge go wyslac , ale nie wiem jaki bedzie koszt wysylki w Polsce
Płacącemu nic nie zabierze + prowizja PayPala od sprzedaży nigdy nie wynosiła 5%, więc bez przesady. 2-3%.petzl pisze:no i w tym przypadku platnosc tylko przez Paypal ktory swoje 5% musi zabrac.
Wszystko jest kwestią chęci i podejścia do sprawy.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- vinylpiotrek
Garrard sp25 MKIII
Raczej przy panującej u nas "niemodzie" na Garrardy, w takim stanie, to on dużo wart nie jest, może ze 100 zł maksimum.
Za niewiele drożej sprzedawały się ciekawsze wersje z tej rodziny w ładniejszym stanie.
Za niewiele drożej sprzedawały się ciekawsze wersje z tej rodziny w ładniejszym stanie.

- petzl
No i jak jest jakis chetny to sprzedam za 100zlvinylpiotrek pisze:Raczej przy panującej u nas "niemodzie" na Garrardy, w takim stanie, to on dużo wart nie jest, może ze 100 zł maksimum.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Garrard sp25 MKIII
petzl pieczołowicie ignoruje moje pytanie, więc można założyć, że Garrard w takim stanie to było znalezisko 
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- petzl
Oczywiscie, znalazlem go na smietniku i usiluje wyrwac ostatnie zlotowki od biednych forumowiczow, jakies pokrecone mniemanie o UK masz Wojtek, od jakiegos czasu zauwazylem ze nie pasuje Ci fakt iz handluje sprzetem. Jezeli bedziesz dzieki temu spal spokojniej to kupilem go za £15. Zwykle sprzedaje na Gumtree i angielskim ebayu ale sprzet musi grac aby go tu sprzedac wiec sadzilem ze jakis chetny i obyty z lutownica forumowicz zechce go kupic. Co znaczy "w takim stanie"? czyzby polutowanie kabli i wymiana igly to byla jakas strasznie skomplikowana operacja? Jezeli chodzi o Paypal to nigdzie nie napisalem ze zabierze cos placacemu, oczywiscie ze odliczy to z mojego konta i zapewniam Cie ze za wszystko co sprzedaje na Ebayu paypal pobiera 5% od przelanej kwoty.Wojtek pisze:petzl pieczołowicie ignoruje moje pytanie, więc można założyć, że Garrard w takim stanie to było znalezisko
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Opłaty dla PayPal za transakcje transgraniczne dochodzą w niektórych przypadkach właśnie do 5% plus jeszcze trzeba zapłacić opłatę stałą dla każdej transakcji. Np. gdy Kupujący jest z Australii, a sprzedawca w Polsce to PayPal zabierze sobie 4,9 % wpłaty kupującego + 30 centów waluty krajowej wpłacającego.Wojtek pisze: Płacącemu nic nie zabierze + prowizja PayPala od sprzedaży nigdy nie wynosiła 5%, więc bez przesady. 2-3%.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- Reymont
- petzl
Akurat w tym modelu klunkra fabrycznie nie ma zawiasow panie "specjalisto"Reymont pisze:Czemu w tym klunkrze, ta pokrywa tak luzem jest? Zawiasy łodpały?
- Reymont
Ulżyło, miszczu? Niestety na klunkrach się nie znam... Normalnie spytałem czemu w tym gracie pokrywa jest luzem.petzl pisze:Akurat w tym modelu klunkra fabrycznie nie ma zawiasow panie "specjalisto"Reymont pisze:Czemu w tym klunkrze, ta pokrywa tak luzem jest? Zawiasy łodpały?
- vinylpiotrek
Garrard sp25 MKIII
Ulżyło, miszczu?Reymont pisze:Ulżyło, miszczu? Niestety na klunkrach się nie znam... Normalnie spytałem czemu w tym gracie pokrywa jest luzem.
Przyzwoity gramofon średniej klasy, nie żaden grat.
Pokrywa luzem, to żadna anomalia, wiele gramofonów tak ma, na przykład nowe audiofilskie.

- Reymont
Garrard sp25 MKIII
Może dla Was to dobry stan sprzętu (podajcie proszę na priva nicki z a...o żebym się przypadkiem nie naciął) - dla mnie to poobrywany grat.
Jestem świadom faktu występowania osobnych pokryw. Pytałem o tego konkretnego klunkra.
Ode mnie EOT
Jestem świadom faktu występowania osobnych pokryw. Pytałem o tego konkretnego klunkra.
Ode mnie EOT
- petzl
Widzisz Reymont, opinia jest jak dziura w dupie, kazdy ma swoja
Dla Ciebie klunkier i grat, dla kogos innego przyzwoity gramofon. Opisalem dokladnie co nalezy przy nim zrobic, stan wizualny ocenilem na 8,5 a prawde mowiac nawet pokrywa jest nie porysowana a cokol jest w niemal idealnym stanie. Jak pisalem wczesniej wiekszosc sprzetu sprzedaje na angielskim Ebayu i sila rzeczy opis musi sie zgadzac ze stanem rzeczywistym, Jezeli ktos ma ochote to niech przeczyta wystawione mi opinie, user id: mariusz355.
Ogloszenie mozna zamknac bo za godzinke wyjezdzam
. Pozdrawiam
Ogloszenie mozna zamknac bo za godzinke wyjezdzam