Dla miłośnika analogu Tandberg tr 2075

Zablokowany
Piotr__
Gramofon: własny sklejak

Dla miłośnika analogu Tandberg tr 2075

Post autor: Piotr__ »

Sprzedam wysoki model luksusowego, norweskiego amplitunera z okresu złotej ery analogu: Tandberg 2075. Bardzo analogowy dźwięk, dwie pętle magnetofonowe (prawidłowo gra jedna pętla), dwa wejścia gramofonowe pod mm. Wejścia posiadają regulację pod różną czułość sygnału - idealna opcja dla dopasowania sobie dźwięku z magnetofonu, cd czy wkładki gramofonowej. Do ciekawych regulatorów barwy dochodzi jeszcze potencjometr średnicy. Sekcja tunera radiowego najlepsza jaką znam. Słuchałem na tym sprzęcie przez lata aż przeniosłem się w świat lamp i szerokopasmowców dla których ma po prostu zbyt wiele watów. Jestem 3 właścicielem, kupiłem kilkanaście lat temu z kilkoma mankamentami głównie optycznymi mało istotnymi dla normalnego użytkowania (kursor skali lekko po skosie, wymieniona jedna nóżka, trochę rysek na boku i tyle obudowy, jeden klawisz czasem nie zaskakuje i wciska się go zapałką), od tamtej pory prawie nic się nie zmieniło (prócz tej jednej pętli). Sprzęt nie był nigdy nachalnie serwisowany współczesnymi częściami przez jakiś śmieszny serwisik bo od lat gra dobrze. Przez te kilka mankamentów bardzo okazyjna cena dodatkowo zmniejszona dla forumowiczów (prócz jednego leszcza co mnie kiedyś tu wnerwił).
Chętnie odbiór w Warszawie choć mogę też wysłać. Dziękuję
1600zł dla forumowiczów.
Załączniki
tandberg.jpg
Ostatnio zmieniony 29 gru 2024, 12:54 przez Piotr__, łącznie zmieniany 1 raz.
"Więc..... Niektórzy ludzie chcą zniekształceń, aby ich instrumenty brzmiały lepiej. Inni chcą minimalnych zniekształceń, aby wyraźniej słyszeć zniekształcenia z instrumentów. Muzyka jednego człowieka jest hałasem innego człowieka......."
Piotr__

Re: Dla miłośnika analogu Tandberg tr 2075

GRUNDIG CD 7500
THULE SPIRIT CD

Dodatkowo do sprzedania (ale jako do naprawy) również dwa bardzo miło dla analogowca (to nie śmeszne regi) brzmiące cd:
Thule Spirit na XLR - elektronika działa prawidłowo, napęd uszkodzony - laser czyta tylko gdy go ręcznie umieścić na płycie, a więc sam nie pozycjonuje się prawidłowo. Dodaję dodatkowy laser, ale nie sprawdzany.

i unikatowy już Grundig CD 7500. Napęd działa jest pancerny, elektronika natomiast prawidłowo gra w jednym kanale w drugim ma duże zakłócenia.
Oferta tylko dla forumowiczów - niech korzysta posjonata, a nie handlarz co trochę pogrzebie i wystawi potem za 3000zł

590zł za oba cd, albo Thule 250zł Grundig 390zł.
"Więc..... Niektórzy ludzie chcą zniekształceń, aby ich instrumenty brzmiały lepiej. Inni chcą minimalnych zniekształceń, aby wyraźniej słyszeć zniekształcenia z instrumentów. Muzyka jednego człowieka jest hałasem innego człowieka......."
Awatar użytkownika
Ukaniu
Kontakt:

Post autor: Ukaniu »

Piotr__ pisze:
29 gru 2024, 11:54
Grundig CD 7500.
Grundiga bym zanabył bo takiego żem nie miał.
Serwis i projektowanie elektroniki, także audio http://www.ldl-elektronika.pl
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
Piotr__

Jeśli dla pasjonaty, a nie trafi potem na aukcje za 10 razy tyle to jak najbardziej zapraszam :)
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS X65

Post autor: domibobi »

Piotr__ pisze:
29 gru 2024, 13:54
Jeśli dla pasjonaty, a nie trafi potem na aukcje za 10 razy tyle to jak najbardziej zapraszam :)
Trzeba jakaś lojalkę przy kupnie podpisać? ;)
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Piotr__

To jedynie kwestia sumienia kupującego, bo ja taki na wymarciu piwniczniak jestem :P

Zapraszam kogoś kto chce fajny amplituner...
Piotr__

Wszystko sprzedane. Proszę admina o zakończenie ogłoszenia.
Zablokowany