Gramofon JVC QL-F6 + JVC Z-1EB z nową igłą
- tollo
Gramofon JVC QL-F6 + JVC Z-1EB z nową igłą
Przedmiotem sprzedaży jest w pełni automatyczny gramofon marki JVC, model QL-F6. Jest to odtwarzacz z napędem bezpośrednim (Direc Drive) ze stabilizacją kwarcową. Z funkcji automatycznych posiada możliwość wyboru wielkości odtwarzanej płyty - 30, 25 lub 17cm co przenosi się na wielości 12’, 10’ oraz 7’. Ponadto jest możliwość ustawienia ilości powtórzeń odtwarzania danej strony - od 1 do 6 oraz odtwarzanie ciągle (zapętlenie). Gramofon posiada bardzo ładny wskaźnik obrotów w postaci wskaźnika wychyłowego z dwukolorowym podświetleniem. Gdy używamy stabilizacji kwarcowej podświetlenie jest koloru zielonego, gdy wyłączymy stabilizację kwarcową kolor podświetlenia zmienia się na pomarańczowy, a my za pomocą potencjometru mamy możliwość regulacji obrotów.
Gramofon wizualnie w stanie bardzo dobrym, jedyny drobny ślad upływu lat to w okolicach jednego narożnika (lewy przód) delikatnie inny odcień lakieru na metalowej plincie - takie trzy bardziej srebrne punkty. Pokrywa jest ładna, posiada jedynie drobne ryski, żadnych pęknięć, przebarwień, uszkodzeń materiału.
Technicznie gramofon sprawny, nic mu nie dolega. Moja ingerencja w jego wnętrze ograniczyła się jedynie do usunięcia starego smaru z automatyki, wyczyszczenia całości i nałożenia nowego smaru. Gramofon prawidłowo trzyma obroty na stabilizacji kwarcowej jak i bez włączania tej opcji. Potencjometr od obrotów nie przerywa, szarpie, na całym zakresie pracy przesuwa się płynnie. Przełączniki od zmiany obrotów działają prawidłowo, obroty przełączają się szybko i sprawnie. Winda opuszcza się powoli, nie ma potrzeby wymiany oleju. Przełączniki od wielkości płyty i ilości powtórzeń pracują prawidłowo. Ramie bez luzów. Nóżki w ładnym stanie. Zawiasy trzymają pokrywę ładnie, sprężyny nie są rozciągnięte.
W zestawie z gramofonem oryginalny, dedykowany do tego modelu Headshell wraz z wkładką JVC Z-1EB z nową igłą (przebieg kilkanaście minut, chciałem sprawdzić czy wszystko z nią Ok).
Odbiór tylko osobisty w Zgierz obok Łodzi. Na miejscu możliwość przetestowania i obejrzenia sprzętu.
Cena: 1800zł
Gramofon wizualnie w stanie bardzo dobrym, jedyny drobny ślad upływu lat to w okolicach jednego narożnika (lewy przód) delikatnie inny odcień lakieru na metalowej plincie - takie trzy bardziej srebrne punkty. Pokrywa jest ładna, posiada jedynie drobne ryski, żadnych pęknięć, przebarwień, uszkodzeń materiału.
Technicznie gramofon sprawny, nic mu nie dolega. Moja ingerencja w jego wnętrze ograniczyła się jedynie do usunięcia starego smaru z automatyki, wyczyszczenia całości i nałożenia nowego smaru. Gramofon prawidłowo trzyma obroty na stabilizacji kwarcowej jak i bez włączania tej opcji. Potencjometr od obrotów nie przerywa, szarpie, na całym zakresie pracy przesuwa się płynnie. Przełączniki od zmiany obrotów działają prawidłowo, obroty przełączają się szybko i sprawnie. Winda opuszcza się powoli, nie ma potrzeby wymiany oleju. Przełączniki od wielkości płyty i ilości powtórzeń pracują prawidłowo. Ramie bez luzów. Nóżki w ładnym stanie. Zawiasy trzymają pokrywę ładnie, sprężyny nie są rozciągnięte.
W zestawie z gramofonem oryginalny, dedykowany do tego modelu Headshell wraz z wkładką JVC Z-1EB z nową igłą (przebieg kilkanaście minut, chciałem sprawdzić czy wszystko z nią Ok).
Odbiór tylko osobisty w Zgierz obok Łodzi. Na miejscu możliwość przetestowania i obejrzenia sprzętu.
Cena: 1800zł
- tollo
-
Re: Gramofon JVC QL-F6 + JVC Z-1EB z nową igłą
Gramofon fajny, właśnie szukam takiego headshela do mojego jvc ql-y3f 

- tollo
- tollo
- tollo
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
No w końcu bo już zaczynałem się łamać czy nie mógłby pójść jako drugi do salonu bo to automat...Zaczynam żałować 

JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
To TY nie masz gramofonu w salonie?????
No wiesz, to jest niedorzeczne!!!!
Oj ten ładny jest. Nawet by mi pasował w kolorze jako główne źródło

[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Jeszcze do końca sie nie złamałem

JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔