Na sprzedaż wystawiam DUALA 1218. Gramofon jest po kompletnej renowacji i odnowieniu. Pawdziwy klasyk vintage z początku lat '70. Bardzo dobry model idlerowy. Wizualnie bardzo ładny stan.
Gramofon po kompletnej renowacji tzn. cała mechanika do ostatniej śrubki została zdjęta, wyczyszczona, nasmarowana ponownie i złożona. Renowację przeszedł również silnik oraz kółko idlera. Obudowa wymyta i wyczyszczona. Fornir obudowy odświeżony. Rant talerza wyczyszczony i wypolerowany. Wymienione na nowe 2 steuerpimple. Łożysko talerza wyczyszczone i nasmarowane. Wymieniony olej w windzie. Nowe okablowanie (przewód Sommer Onyx) i wtyki rca (Amphenol). Porobione wszelkie regulacje i ustawienia zgodnie z instrukcją serwisową. Będzie służył bardzo długo

Pokrywa jest nowa z przezroczystego 4mm plexi. Jest jeszcze folia ochronna, której nie zdejmowałem.
Na talerzu jest również jeszcze oryginalna folia ochronna. Nie zdejmowałem jej. Zostawiam to dla nowego właściciela, jeżeli będzie chciał ją zdjąć. Na zdjęciach może się wydawać, że talerz ma jakieś wady wizualne na tym srebrnym okręgu, ale to są właśnie ślady na folii ochronnej.
Zamontowana wkładka to Shure M91 z igłą Pfeifera w niezłym stanie, ale o nie znanym mi przebiegu.
Na poprawne działanie gramofonu udzielam prywatnej 6 miesięcznej gwarancji. Po tym okresie również służę radą i pomocą. Nie jestem handlarzem

Z wad wizualnych muszę wspomnieć o 2 rzeczach:
- minimalne wyłamanie na uchwycie (uchwyt do trzymania szpindli i adaptera 7 calówek, z prawej strony obudowy). Ale raczej nie jest to mocno widoczne i uchwyt spełnia swoje zadanie. Oceniłbym tą wadę jako mało znaczącą.
- pokrywa jest nowa i ma niebieską folię ochronną, ale wykonawca pokrywy widocznie nie był zbyt uważny i gdzieniegdzie ta folia ochronna została uszkodzona, zostawiając minimalne zarysowania na pokrywie.
Cena: 850 zł + koszt przesyłki kurierem 30 zł. Paczka będzie bardzo dobrze zapakowana.
Na jasnym tle zarysowania słabo widoczne. Na ciemnym bardziej.