Witam wszystkich,
na sprzedaż mam dwie sztuki Dual-i modele 505-3
Cena w sumie za oba to 1300 zł - nie sprzedaję osobno.
Egzemplarz 1: stan bardzo dobry, zupełnie nowa wkładka Audio-Technica AT-VM95E (data zakupu 12.10.2020, cena 239 zł, jest oczywiście paragon i oryginał pudełko), wymieniony pasek napędu na nowy, całość przejrzana, działa bez zarzutu, gra bardzo ładnie, nic dodać nic ująć.
Egzemplarz 2: wkładka Dual chyba DMS 239 z zupełnie nową igłą Dn239 (data zakupu 23.10.2020 plus pasek zębaty - w sumie 108 zł, jest oczywiście paragon), wymieniony pasek napędu i pasek zębaty do dokładnej regulacji obrotów, niestety brakuje kawałka blaszki metalowej odpowiedzialnej za przełączanie obrotów z 33 na 45 (widać ją na zdjęciach z egz. 1) tak więc na ten moment może jechać tylko np na 33. Wszystko sprawne ale uwagi i przejrzenia, a może nasmarowania po prostu, wymaga spód z tymi systemami mechanicznymi, czasem ma problem gdzieś ta mechanika aby nacisnąć przycisk na silniku który uruchamia talerz po zdjęciu ramienia z podstawki. Zazwyczaj dzieje się tak jak gramofon dłużej nie gra, jak już raz ruszy - czasem trzeba pare razy ruszyć ramieniem (albo jak się za pierwszym razem po zdjęciu talerza ręcznie tam dociśnie element który włączą silnik) to potem bez problemu się włącza za każdym razem. Wydaje mi się że może nie trzymać czasem obrotów, ale albo zdarza się to sporadycznie, albo akurat nie mogę trafić tego momentu jak to sprawdzam. Ja niestety z braku czasu nie mam kiedy zająć się ta mechaniką do porządku ale nie wydaje mi się żeby to był jakiś skomplikowany temat. Kabel RCA wypadało by tez usprawnić bo ktoś kiedyś po prostu przeciął oryginalny i wpiął na końcu nowy zamiast wylutować całość wewnątrz i zrobić ot na porządnie. Ale sprzęt oczywiście gra i działa, na obudowie w prawym dolnym rogu widoczne porysowanie - widać na zdjęciach.
Zdjęcia są opisane w lewym dolnym rogu który to egzemplarz.
Odbiór najlepiej osobisty (Żory - woj. śląskie), można będzie wtedy samemu sprawdzić i się przekonać jak to wygląda na żywo. Jeżeli ktoś potrzebuje więcej informacji to info na priv.
2 sztuki Dual 505-3
-
- Gramofon: Dual 505-3
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: 2 sztuki Dual 505-3
A zastanawiałeś się po co komu dwa gramofony? Większości wystarcza jeden, więc możesz mieć problem ze sprzedażą tylko przez to.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Tak zastanawiałem się - może ktoś chce mieć dwa... może będzie miał drugi na tzw. zapas... może komuś podaruje i namówi go na winyle... może doprowadzi ten drugi egz. do perfekcji i sprzeda i jeszcze zarobi... można to potraktowąc tak że sprzedaję egz. 1 za 1300 a drugi jest w gratisie

Poza tym z tego co pamiętam pkt 1.7 regulaminu: Komentowanie ofert jest zabronione

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie komentuję ceny. Chciałem pomóc 
1. Czy teraz da się również nabyć egz. #1 osobno?
2. Jeśli sprzeda się egz. #2 to cena 1300 złotych "za dwa" spadnie czy pozostaje taka sama?

Już nie można, skoro:
W efekcie powyższego powstają tylko dodatkowe pytania:
1. Czy teraz da się również nabyć egz. #1 osobno?
2. Jeśli sprzeda się egz. #2 to cena 1300 złotych "za dwa" spadnie czy pozostaje taka sama?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Wojtku:
ad1. Nie sprzedaję egz. nr 1 osobno - jedynkę sprzedaję tylko razem z 2.
ad2. Jeżeli sprzeda się dwójka sama to nie wiem czy sprzedam 1 czy może ją jednak zostawię - czas pokaże. Na ten moment cena 1 jest tylko łącznie z 2 - jak cos się zmieni to edytuję...
A co do regulaminu to jest napisane że nie można komentować ofert (rozumiem że oferta zawiera: opisy, zdjęcia ceny, itp) ja nie pisałem tego regulaminu

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
OK, dzięki za wyjaśnienia.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum