EDIT W DNI 21/11/2019 Z UWAGI NA PRZETASOWANIA SPRZĘTOWE
Z racji zakupu Technicsa SL-1200GR nadszedł czas rozstania z gramofonem, który 3 miesiące temu przywrócił mnie na łono winylu. Jestem mu za to bardzo wdzięczny i chciałbym, aby obdarował teraz kolejną osobę miłością do jedynie słusznego sposobu smakowania muzyki.
Do rzeczy:
1. Gramofon Grundig PS - 3500. Direct Drive, pełen automat. W pełni sprawny, choć nie zdążyłem zrobić mu serwisu, smarowania itp. Wyjście kablem z wtyczką DIN + przejściówka na RCA. Warto zapewne wymienić kabel na przyzwoity RCA i dodać na wszelki wypadek kabelek uziemienia (choć u mnie brumienia nie było) - teraz uziemienie idzie w kablu głównym. Pokrywę lekko przeszlifowałem, ale warto poświęcic jej więcej czasu. Zostało kilka rysek, są widoczne na jednym ze zdjęć. Zawiasy OK, oryginalne. Z wad - podczas wymiany wkładki niestety urwał mi się jeden konektor - jest to chałupniczo polutowane, działa, ale wolę uprzedzić. Gramofon ma swoje lata, brzeg talerza nosi tego ślady (pewnie można to zeszlifować jakoś), ale ogólnie wygląda całkiem ok. Ciężki, stabilny gramofon - stara dobra szkoła. Obroty trzyma perfekcyjnie.
Manual gramofonu z danymi technicznymi dostępny tu: https://www.vinylengine.com/library/gru ... 3500.shtml

2. Wkładka
Gramofon sprzedaję z wkładką AT-70 (najprawdopodobniej, brak widocznego oznaczenia) wraz z igłą ATN-71e (szlif eliptyczny) z przebiegiem ok. 100 godzin.
3. CENA: Grundig PS-3500 z wkładką AT-70 i igłą ATN-71e. - 350 zł DO NEGOCJACJI
Koszty wysyłki płatne dodatkowo - preferuję jednak odbiór osobisty w Warszawie.
Kontakt telefoniczny najchętniej wieczorem, po 20:00. Jeśli nie odbiorę to wyślijcie sms-a, a na pewno oddzwonię. Telefon 507 794 882 lub piszcie na priv.
PS. Jak dogadam kwestię nowego wzmacniacza i stanie u mnie to pewnie pojawi się na giełdzie Denon PMA-710AE. Mogę przyjąć rezerwację na Denona