Sprzedam wkładkę Philips GP 422 II z igłą Biradialer Diamant
Jest to najwyższy model Philipsa z tej legendarnej serii. Wkładka o rozszerzonym paśmie przenoszenia (20-45kHz), dedykowana do płyt kwadrofonicznych ale wybitnie sprawdzająca się przy nagraniach stereofonicznych.
Informacja Producenta: SUPER M 422 - najwyższa reprodukcja, jakość wszystkich współczesnych płyt, nadaje się również do quadrophonie (Skanowanie CD-4 i wszystkie inne Systemy Quadro). Biradialny diament ze specjalnymi dodatkami: Philips SST (Super Sonic Tracking)
Wkładka niedawno kupiona w Niemczech za taką właśnie kwotę. Stan body i igły - bdb. Kupiłem w ciemno, na podstawie rekomendacji, nie znając jej brzmienia - polowałem tylko na sztukę w jak najlepszym stanie i z oryginalną igłą. Udało się. Po zamontowaniu okazało się jednak, że brzmi niemal identycznie, jak moje dwie inne, droższe wkładki MC. W tej sytuacji postanowiłem ją sprzedać.
Dla kogo jest to wkładka? Z pewnością dla osoby, która chce mieć jakość brzmienia zbliżoną do wkładek MC przy jednoczesnych zaletach wkładki MM, czyli bez inwestycji w drogi przedwzmacniacz MC lub trafa oraz możliwość wymiany igieł (wkładki MC nie oferują takiej możliwości).
Brzmienie GP422 jest niezwykle uniwersalne, lekko ocieplone, dzięki czemu można słuchać jej godzinami bez zmęczenia. Szczegóły przekazu, piękna scena muzyczna. Nie bez znaczenia jest także najbardziej zaawansowany szlif igły. Dzięki temu, otrzymujemy znacznie więcej informacji muzycznych z rowka płyty plus dokładne jego śledzenie. Dla melomana, będzie to wkładka docelowa. Za jeszcze lepszy dźwięk trzeba zapłacić znacznie więcej.
Przedmiot jest używany, zatem nie ma na niego gwarancji oraz możliwości zwrotu, dlatego proszę o przemyślaną decyzję o zakupie.
Istnieje możliwość odbioru osobistego w Warszawie (Mokotów, Stegny).
Zapraszam do zakupu.
Pytania: 602 18 90 19
Na portale ogłoszeniowe wystawię ją za tyle, za ile kupiłem (990zł) dla forumowiczów winyle.net cena wynosi 950zł.
Philips GP 422 II Shibata wkładka MM stan bdb
- Therion
- Therion
Re: Philips GP 422 II Shibata wkładka MM stan bdb
Aktualizacja.
Po dłuższym okresie niesłuchania (od czasu wystawienia oferty), nastawiłem tę wkładkę ponownie i stwierdzam, że gra tak ładnie, że wycofuję ją ze sprzedaży.
Jeżeli komuś będzie baaardzo zależało, to rozważę, ale póki co, będę cieszył się jej dźwiękiem. Owszem, gra charakterem 103R, stąd wzięła się moja decyzja o jej sprzedaży (dublujący się charakter brzmienia) ale ma niesamowity, niepowtarzalny klimat.
Po dłuższym okresie niesłuchania (od czasu wystawienia oferty), nastawiłem tę wkładkę ponownie i stwierdzam, że gra tak ładnie, że wycofuję ją ze sprzedaży.
Jeżeli komuś będzie baaardzo zależało, to rozważę, ale póki co, będę cieszył się jej dźwiękiem. Owszem, gra charakterem 103R, stąd wzięła się moja decyzja o jej sprzedaży (dublujący się charakter brzmienia) ale ma niesamowity, niepowtarzalny klimat.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Philips GP 422 II Shibata wkładka MM stan bdb
Wobec tego zamykam ogłoszenie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum