Dzień dobry
Sprzedam phono preamp Phasemation EA-300
Przedwzmacniacz w konstrukcji pełne dual mono, dwa transformatory , rozbudowana sekcja zasilacza. Jak to w urządzeniach Phasemation wysoka jakośc wykonania i świetne komponenty. Wysokiej klasy przedwzmacniacz, świetnie obsługuje wkładki MC , bardzo cichy !!!
Preamp posiada:
- obsługa wkładek MM i MC ; wzmocnienie odpowiednio 38dB oraz 65dB
- wejścia pod dwa ramiona
- filtr subsoniczny ponizej 20Hz załączany z przedniego panelu
- trzy krzywe korekcji: RIAA, Decca FFSS oraz Columbia , do wyboru na przednim panelu
- zasilanie 230V
Stan super !!! w komplecie originalny karton wraz z wypełnieniami.
Cena: 7900zł do negocjacji.
Phasemation EA-300 phono preamp
-
Marteen
Phasemation EA-300 phono preamp
Ostatnio zmieniony 13 lis 2025, 15:14 przez Marteen, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Phasemation EA-300 phono preamp
Dobrze widzę na zdjęciach że na tabliczce znamionowej jest 100V ?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Marteen
Tak, odczepy zostały przepięte na 230V. Trafa mają fabrycznie kilka odczepów wyprowadzonych także nie ma problemu ze zmianą zasilania.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Czyli innymi słowy sprzęt jest modyfikowany/przerabiany przez kogoś na 230V, tak?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Marteen
Fabrycznie trafa mają wyprowadzone odczepy pod konkretny rynek.
Wystarczy zmienić podłączenie odpowiednich pinów i pracuje pod napięciem 230V.
Modyfikowany byłby jeżeli wprowadzone by były zmiany w konstrukcji, np. zmienione transformatory. Akurat już Phasemation ma uniwersalne trafa z kilkoma odczepami. Niektóre firmy fabrycznie umieszczają przełącznik 100/230... tu trzeba to zrobić we własnym zakresie.
Jak ktoś chce to można z powrotem przełączyć na 100V i podłączać się przez zewnetrzne trafo 100/230
Nie wiem w czym problem
Wystarczy zmienić podłączenie odpowiednich pinów i pracuje pod napięciem 230V.
Modyfikowany byłby jeżeli wprowadzone by były zmiany w konstrukcji, np. zmienione transformatory. Akurat już Phasemation ma uniwersalne trafa z kilkoma odczepami. Niektóre firmy fabrycznie umieszczają przełącznik 100/230... tu trzeba to zrobić we własnym zakresie.
Jak ktoś chce to można z powrotem przełączyć na 100V i podłączać się przez zewnetrzne trafo 100/230
Nie wiem w czym problem
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
OK teraz rozumiem. Dzięki za wyjaśnienie.
Czytając "odczepy zostały przepięte" nie odbierałem tego jako coś co wystarczy przełączyć w urządzeniu po otwarciu budy.
Myślałem właśnie że trafo zostało wymienione.
Zwykle jak jest wbudowany selektor napięć to tabliczka znamionowa nie ma tylko "100V", a cały wachlarz opcji. Mylące.
Czytając "odczepy zostały przepięte" nie odbierałem tego jako coś co wystarczy przełączyć w urządzeniu po otwarciu budy.
Myślałem właśnie że trafo zostało wymienione.
Zwykle jak jest wbudowany selektor napięć to tabliczka znamionowa nie ma tylko "100V", a cały wachlarz opcji. Mylące.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Marteen
W przypadku Pahsemation z tego co wiem to po wejściu na rynek ogólnoświatowy zaczęli stosować trafa z odczepami.
Podejrzewam, iż to kwestia "uniwersalnosci" przy produkcji urzadzeń. Fakt, szkoda że nie dali tej opcji bezpośrednio montując selektor.
Podejrzewam, iż to kwestia "uniwersalnosci" przy produkcji urzadzeń. Fakt, szkoda że nie dali tej opcji bezpośrednio montując selektor.