Serwus,
Sprzedaję igłę jak w temacie z pewnym “ale”, które staram się opisać poniżej jak najdokładniej.
Zrobiłem swego czasu spore zakupy w LP Gear, m.in tę igłę:
https://www.lpgear.com/Merchant2/mercha ... SXV151200E
oraz kilka takich:
http://www.lpgear.com/product/PICSD0750VL.html
Jak już wszystko miałem na chacie (dłuuuga droga) i zacząłem rozpakowywać/ oglądać , zauważyłem, że jedna z igieł (1200) trochę odstaje od reszty- bardziej “siedzi”. Być może coś nie pykło w kontroli produkcji, może to nic, ale…na moje oko coś jest nie tegez. Zarzuciłem ją na wkładkę żeby sprawdzić czy to gra, generalnie nie ma różnicy jak porównałem z inną igłą jeśli chodzi o brzmienie, natomiast siedzi niżej. Jak to wygląda w praktyce, postarałem się uchwycić na foto (porównanie z innymi igłami, foto jak jest zamontowana akurat na Technics SL-Q33, więc wysokością ramienia nic nie regulowałem, w 1600mk2 jeszcze mógłbym kombinować z ramieniem). Tak czy siak, trochę ją pomęczyłem i trafiła z powrotem do pudełka. Szukając info w necie nie trafiłem jakoby LP Gear borykało się z reklamacjami do tych igieł, a na wielu zdjęciach z tą wkładką faktycznie siedzi ona nisko…Mając “na magazynie” inne igły do tej przefajnej wkładki, pomyślałem że może znajdzie się chętny co nie boi się latać nisko.
Jak ktoś ma dodatkowe pytania, to śmiało tutaj lub na priv.
Jakby ktoś chciał sprawdzić igłę u mnie przy kawce, to chyba też do ogarnięcia.
Cena: proponuję 250 PLN (+KW)
Edit- szukając rachunków (a nuż ktoś kupi i poprosi o rachunek;)), znalazłem błąd we własnym ogłoszeniu:/ Igła którą sprzedaję to D1200VL. Zamówiłem jedną taką, resztę 750 żeby porównać. Dlatego poprawiłem ogłoszenie. Tak czy siak, oprócz tego że siedzi niżej to różnic nie ma imo.
Igła Vivid Line LP Gear D1200VL (Pickering XV-15)
- notopa
- Gramofon: Technics SL-1600mk2
Igła Vivid Line LP Gear D1200VL (Pickering XV-15)
Ostatnio zmieniony 27 lut 2025, 21:38 przez notopa, łącznie zmieniany 1 raz.
well of course I'd like to sit around and chat
well of course I'd like to stay and chew the fat
- notopa
Re: Igła Vivid Line LP Gear D1200VL (Pickering XV-15)
Mała korekta w ogłoszeniu- igła którą sprzedaję to D1200VL (mylnie napisałem że 750). Nie bać się pytać w PW o ogłoszenie!
- notopa
Re: Igła Vivid Line LP Gear D1200VL (Pickering XV-15)
Sprzedane na forum (wysłana na test i już nie wróciła:)). Pls o zamknięcie, dziękuję.