Kolumny Audio Academy Phoebe IIs

Zablokowany
zy_gaus

Kolumny Audio Academy Phoebe IIs

Post autor: zy_gaus »

Sprzedam używane 2-drożne kolumny polskiej, mającej siedzibę w Łodzi, firmy Audio Academy - model Phoebe IIs, który jest zmodernizowaną wersją Kolumn Phoebe II – w miejsce Vifa TC20TD06 zastosowano lepszy przetwornik wysokotonowy Seas KT25S. Drugi głośnik, przetwarzający średnie i niskie tony to 18 cm Vifa TC18WG69 lub przetwornik Peerless (nie były rozkręcane, a w sieci różne info). Bass reflex skierowany do przodu umożliwia łatwiejsze ustawienie kolumn w mniejszych pomieszczeniach – bliżej ściany lub też mebli po bokach.
Bardzo solidna i estetyczna obudowa, wykonana jest z grubego MDF-u, wyposażona w fabryczne, wykręcane kolce (zakończone kulką) i jest oklejona piękną naturalną okleiną. Oczywiście w komplecie są maskownice. Solidne zaciski umożliwiają podłączenie kabli zakończonych bananem, widełkami, lub niczym :)

Dane techniczne:
pasmo przenoszenia: 40 Hz – 20 kHz
skuteczność: 86 dB
impedancja: 8 Ω
rekomendowana moc wzmacniacza: 10 W – 150 W
wymiary: 83 x 19 x 29 cm
waga: 14 kg/szt.
Uwaga co do impedancji – na zdjęciu naklejki znamionowej jest informacja że 4Ω, jednak „fabryczna”, choć na taką nie wygląda doklejka informuje o 8 Ω. Taki urok :)

Stan techniczny: sprawne.
Stan wizualny: dobry, zadbane, może jakieś drobne ryski, brak obić, wgnieceń na korpusach, jedyne bardziej widoczne ślady to na czarnych cokołach od ssawki odkurzacza.

Przypominam – kolumny są używane, ale w dobrym stanie, zadbane. Gwarancji już nie mają. Jestem pierwszym właścicielem (kupione w szczecińskim sklepie Audiofil). Kolumny grają w sposób bardzo zrównoważony, niemęczący. U mnie ostatnio współpracowały z zestawem Advance Acoustic X-i90 + X-cd5.
Na stronie High Fidelity jest test autorstwa Pana Wojciecha Pacuły.

Cena: moja propozycja to 1000 zł, jestem otwarty na rozsądne propozycje.

Odbiór osobisty w Gryfinie (zachodniopomorskie), do Szczecina / okolice mogę dowieźć. Czasami, ale niezbyt często wyjeżdżam służbowo, więc ewentualnie możliwe jest spotkanie „po drodze”. Nie mam już do tych kolumn oryginalnych kartonów, więc ewentualna wysyłka może być utrudniona – koniecznie jako dwa spore i ciężkie pudła.
Załączniki
7.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg
8.jpg
zibi079
Gramofon: Hitachi HT-840

Re: Kolumny Audio Academy Phoebe IIs

Post autor: zibi079 »

Nigdy ich nie maiłem, ale pamiętam czasy dali 505, tannoy m4 , eltax liberty ... Phoebe IIs były cenione wyżej od nich. Do tego dumny napis MADE IN POLAND :) Moim zdaniem warto ich posłuchać,to prawdopodobnie bardzo ciekawa propozycja!
Hitachi ht-840, d.klimo merlin, harman/kardon hk770, sansui sr-525, i inne ;)
hyniks
Gramofon: Ql-Y44F / XL-1550

Post autor: hyniks »

Cześć,
Jakie możliwości wysyłki ?
zy_gaus

Post autor: zy_gaus »

Sprzedane, do zamknięcia.
Zablokowany