Bardzo solidna i estetyczna obudowa, wykonana jest z grubego MDF-u, wyposażona w fabryczne, wykręcane kolce (zakończone kulką) i jest oklejona piękną naturalną okleiną. Oczywiście w komplecie są maskownice. Solidne zaciski umożliwiają podłączenie kabli zakończonych bananem, widełkami, lub niczym

Dane techniczne:
pasmo przenoszenia: 40 Hz – 20 kHz
skuteczność: 86 dB
impedancja: 8 Ω
rekomendowana moc wzmacniacza: 10 W – 150 W
wymiary: 83 x 19 x 29 cm
waga: 14 kg/szt.
Uwaga co do impedancji – na zdjęciu naklejki znamionowej jest informacja że 4Ω, jednak „fabryczna”, choć na taką nie wygląda doklejka informuje o 8 Ω. Taki urok

Stan techniczny: sprawne.
Stan wizualny: dobry, zadbane, może jakieś drobne ryski, brak obić, wgnieceń na korpusach, jedyne bardziej widoczne ślady to na czarnych cokołach od ssawki odkurzacza.
Przypominam – kolumny są używane, ale w dobrym stanie, zadbane. Gwarancji już nie mają. Jestem pierwszym właścicielem (kupione w szczecińskim sklepie Audiofil). Kolumny grają w sposób bardzo zrównoważony, niemęczący. U mnie ostatnio współpracowały z zestawem Advance Acoustic X-i90 + X-cd5.
Na stronie High Fidelity jest test autorstwa Pana Wojciecha Pacuły.
Cena: moja propozycja to 1000 zł, jestem otwarty na rozsądne propozycje.
Odbiór osobisty w Gryfinie (zachodniopomorskie), do Szczecina / okolice mogę dowieźć. Czasami, ale niezbyt często wyjeżdżam służbowo, więc ewentualnie możliwe jest spotkanie „po drodze”. Nie mam już do tych kolumn oryginalnych kartonów, więc ewentualna wysyłka może być utrudniona – koniecznie jako dwa spore i ciężkie pudła.