Victor (JVC) QL-F4

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
d0nk3y
Gramofon: Kenwood KP-990

Victor (JVC) QL-F4

Post autor: d0nk3y »

Gramofon nabyty w marcu tego roku od człowieka, który go ściągnął bezpośrednio z Japonii. Pokrywa została wypolerowana, bo nie była w najlepszym stanie. Przegląd weryfikacyjny przeszedł pomyślnie w zaprzyjaźnionym serwisie. Wymienione wtyki RCA na oryginalnym kablu i widełki uziemienia, wymieniono smar w windzie, przesmarowany tam gdzie należało.
Pełen automat, napęd Direct Drive, Quartz Locked, regulacja wysokości windy - wszystko działa bez zarzutu, łącznie z funkcją powtarzania płyty :)
Sprzęt z Japonii czyli na 100V, przetwornica w komplecie.
Headshell oryginalny Victor i wkładka JVC/Nivico Z1-EB z nową igłą sferyczną kupioną w Japonii przez poprzedniego właściciela. Na tym sferyku praktycznie w ogóle u mnie nie chodził, bo od razu kupiłem eliptyka Analogis Black Diamond, który zwróciłem i kupiłem Shibata od JICO.
Na JICO Z-1S pograłem ok. miesiąca i zmieniłem na AT-20SLa też Shibata. Na tej już grałem do teraz, aż zmieniłem gramofon i ten jest na sprzedaż.
Na razie wystawiam tylko tutaj - cena 1800 zł.

Sprzęt nie ma złych recenzji :D

https://www.vinylengine.com/turntable_r ... odel=QL-F4

Odbiór najlepiej osobisty (Łask), ale potrafię dobrze zapakować gramofon do wysyłki, jak na tym filmiku ;)

https://www.youtube.com/watch?v=XYdDbDHzHgY

Ponieważ zostanie mi igła JICO Z1-S ze szlifem Shibata, która jest właściwie nowa (rachunek z 22 marca), po kilkunastu godzinach grania, to oferuję również ją, w cenie 750 zł.

Był niedawno taki JVC na OLX wystawiony w cenie 2k PLN, na oko w gorszym stanie, więc myślę, że cena jest przyzwoita.
Zapraszam do kontaktu.
Załączniki
01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg
08.jpg
01.jpg
02.jpg
03.jpg
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Re: Victor (JVC) QL-F4

Post autor: Wojtek »

Jak wysyłka w cenie to biere Shibatę JICO do Z1 :morda:
EDIT: a jednak nie biere, oferta aktualna :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
d0nk3y

A to bałaganiarz - okazało się, że juz ma to cudo w którejś z setki swoich szuflad z klamotami :doh:
Zachęć może, Wojtku, jaka to jest fajna igła, wspomóż fachowo i marketingowo :lol:
Tak czy owak, igła Shibata JICO DT-Z1 jest nadal do wzięcia - razem z gramofonem Victor QL-F4 w promocyjnej cenie 2500 z wysyłką :!:
Awatar użytkownika
d0nk3y

Cena w dół na 1600, to naprawdę fajny gramofon, niezawodny i prosty w obsłudze :whistle:

https://allegrolokalnie.pl/oferta/victo ... -nowa-igla
Awatar użytkownika
d0nk3y

Up.
ODPOWIEDZ