Witam Kolegów.
Posiadam zbiór odziedziczony około 130 szelaków przedwojennych/wojennych i powojennych.Głownie niemieckie i polskie wytwórnie.
Muzyka poważna i rozrywkowa z przewaga powaznej.Stan zachowania w skali 1-5 oceniam na 3 bo sporo zaznało stalowej igły.
Opisałem je w Excellu i moge podsłać spis.Wiekszość 10 cali ale jest kilka 12 calowych
Kolekcja tylko w całosci .Odbiór osobisty albo wysyłka na palecie bo cięzkie to jak hipopotam.Wszystkie maja obwoluty i zachowały sie na niektórych pieczęcie sklepów.Zwłaszcza wojenne.
Mam duża kolekcje vinyli i na szelaki nie mam ani czasu ani miejsca.
Zainteresowanych prosze na priv: chrzan49@gmail.com
Pozdrawiam Tomasz
PS Największy amerykański zbieracz ma kolekcje vinyli i CD ponad 6 milionów sztuk.Kopalnia wiedzy muzycznej.Trudno byłoby wymagać aby ją sobie przesłuchał.
Kilka lat temu na All była oferta ponad 4 tys Long Playi vinylowych zachodnich..Sprzedajacy zrobił kikanaście fot i oprócz rąbanki składankowej można sie było dopatrzeć wartościowych tytułów.Byłem chory bo Koszalinie a to 400 km ode mnie ale usiadłem nad kartka papieru i zrobiłem nieco obliczeń i mi przeszło.Zostawiam Wam zadanie domowe.Jedna płyta w okładce to około 330 gramów a jej gruubość to 5 mm.Poszlo za chyba 800 złotych!
130 płyt szelakowych
-
130 płyt szelakowych
Ostatnio zmieniony 11 lut 2014, 23:28 przez chrzan49, łącznie zmieniany 1 raz.
- vinylpiotrek
Kto z Was zbiera płyty szelakowe?
Nie spamuj.
Jest dział "giełda", tam dajemy ogłoszenia i to zgodnie z regulaminem , a nie tak!
Jest dział "giełda", tam dajemy ogłoszenia i to zgodnie z regulaminem , a nie tak!

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
130 płyt szelakowych
Prosimy o spis i ceny, najlepiej w tekście.
W przeciwnym wypadku, ogłoszenie zostanie usunięte.
W przeciwnym wypadku, ogłoszenie zostanie usunięte.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum