Miles Davis - japońskie NM
-
Miles Davis - japońskie NM
Mam do sprzedania kilka japońskich edycji winyli Milesa Davisa. Sa to płyty z mojej kolekcji stany NM. Cena dla Forumowiczów 100zł/szt. Na razie:
Nefertiti
Miles ahead
Round about midnight
Ewentualne pytania na maila. Pozdrawiam.
Nefertiti
Miles ahead
Round about midnight
Ewentualne pytania na maila. Pozdrawiam.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Miles Davis - japońskie NM
Ja wolę w wątku

Poproszę o numery katalogowe oraz info czy oferowane płyty posiadają OBI.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- AnalogKid
- Kontakt:
Jak w przyszłości będzie "Black Beauty" lub "Pangaea" to z góry rezerwuję 

-
Nie ma sprawy, ale nie zawsze tutaj zaglądam:) Miles ahead ma OBI i jest jeszcze w folii, jednak wątpię czy to pierwotna folia, chociaż może? To wydanie bodajże z 1972 roku, Szczegóły podam gdy dojadę po południu do domku. Wszystkie mają wkładki. Ja kupuję płyty głownie oceniając stan nośnika, ale jak jest wkładka i OBI to nie pogardzę:)).
Co do rezerwacji również nie ma sprawy - jak będzie to dam znać. Tak przy okazji mam też na zbyciu wydanie z epoki Coltrane'a A love supreme i zachodnie SBB. Jakby co...
Co do rezerwacji również nie ma sprawy - jak będzie to dam znać. Tak przy okazji mam też na zbyciu wydanie z epoki Coltrane'a A love supreme i zachodnie SBB. Jakby co...

- Biogon
- Gramofon: składak
-
OK. Proszę bardzo. Będzie pasowała do tego kota jak ulał!:) Czyli Nefertiti nieaktualna oferta. Numery płyt: Miles Ahead SOPL - 152
Round about midnight - 23AP - 2552
Round about midnight - 23AP - 2552
- darasXL
- Gramofon: Technics SL-1500
Biere obie...Miles ahead
Round about midnight

Technics SL 1500/Shure M95ED;AT-120E/Musical Fidelity V90-LPS/Marantz PM7000/Sony TA F550ES/Sony CDP 997/Dynaudio Audience 42
-
Czyli Miles'y nieaktualne. Wymieniana między wierszami Amandla też nie. Sabbaci także... Został tylko brazylijski Tutu:) No i sporo innych:) (UK, Camel, Coltrane, Moody Blues itd.) Dzięki.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Informacyjnie: takie wydanie na Columbii/Jap to wersja mono (reedycja) / SOPL 152. Jap. 1972 - nie było stereo w tym roku/. Stereo było w 1977/CBS Sony/ jako, że wydanie z 1969 /też CBS Sony/ roku to również mono. Obie wersje mono 69 i 72 uchodzą za b.dobre.
"Pierwotna foli" to pewnie shrink. Zupełnie możliwe i normalne

A Tribute To Jack Johnson, byłby dla mnie interesujący, SOPC 57110,CBS Sony z 1971. Tylko to wydanie. Gdybyś miał, to rezerwacja (przy utrzymaniu oferowanej ceny).
Dziękuję.
-
"Informacyjnie: takie wydanie na Columbii/Jap to wersja mono (reedycja) / SOPL 152. Jap. 1972 - nie było stereo w tym roku/. Stereo było w 1977/CBS Sony/ jako, że wydanie z 1969 /też CBS Sony/ roku to również mono. Obie wersje mono 69 i 72 uchodzą za b.dobre".
Tak, to wersja mono - druga taka sama została w domu:) Panuje chyba generalnie przekonanie, że pierwotne wersje mono, są lepsze niż późniejsze stereo (np. Beatles). Ja w każdym razie jeśli mogę wybieram mono.
Co do Johnsona, niestety mam wydanie z tego roku, ale holenderskie niestety i tylko jedno... (jakoś nie lubię wydań z tego kraju).
Dzięki za informacje.
PS. Coś mi z cytatem technicznie nie wyszło:)
Tak, to wersja mono - druga taka sama została w domu:) Panuje chyba generalnie przekonanie, że pierwotne wersje mono, są lepsze niż późniejsze stereo (np. Beatles). Ja w każdym razie jeśli mogę wybieram mono.
Co do Johnsona, niestety mam wydanie z tego roku, ale holenderskie niestety i tylko jedno... (jakoś nie lubię wydań z tego kraju).
Dzięki za informacje.
PS. Coś mi z cytatem technicznie nie wyszło:)
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Zaznaczasz i czekasz, aż się pojawi "wstaw cytat w pole szybkiej odpowiedzi"
BTW moim zdaniem mono nie są lepsze tylko inne. Warto dla niektórych wykonawców mieć obie.
Mieć to i ja mam, tylko amerykańskie i pierwsze. Potrzebuję japońca dla koleżanki (ładna), ale też mam tylko jedną. Znaczy koleżanek mam więcej.
BTW moim zdaniem mono nie są lepsze tylko inne. Warto dla niektórych wykonawców mieć obie.
-
-
Tylko dwie na razie. Inne Milesy, nie japońskie w osobnym wątku.
Miles Davis – Directions (2lp, NM, OBI, wkładka, gatefold) – 38AP 2017 Japan – 180zł
Miles Davis – Filles de Kilimanjaro (VG+) SONP 50052 Japan – 70zł
Miles Davis – Directions (2lp, NM, OBI, wkładka, gatefold) – 38AP 2017 Japan – 180zł
Miles Davis – Filles de Kilimanjaro (VG+) SONP 50052 Japan – 70zł
-
Przepraszam, nie zaznaczyłem zmian weekendowych... Kilimanjaro sprzedane. Directions rezerwacja.
-
Tak przy sobocie, na początek, ale tanio nie jest… Płytę wystawiłem też w innym, moim wątku.
Miles Davis – Filles de Kilimanjaro (SONP 50052) jeśli nie pierwsze to jedno z pierwszych tłoczeń czyli rocznik 1969 JAPAN bardzo gruba, ze świetnie zachowanym grzbietem okładka, w zasadzie bez śladów użytkowania. Brak OBI (jest, ale to na pewno nie z tej płyty i brak wkładki – nie wiem jakie były, bo na Discogs też jest egzemplarz bez tych gadżetów…). Płyta w stanie NM! Świetnie zachowany egzemplarz Matrix 50052 A9 1A8 i 50052 B8 1B1 - 250zł
Miles Davis – Filles de Kilimanjaro (SONP 50052) jeśli nie pierwsze to jedno z pierwszych tłoczeń czyli rocznik 1969 JAPAN bardzo gruba, ze świetnie zachowanym grzbietem okładka, w zasadzie bez śladów użytkowania. Brak OBI (jest, ale to na pewno nie z tej płyty i brak wkładki – nie wiem jakie były, bo na Discogs też jest egzemplarz bez tych gadżetów…). Płyta w stanie NM! Świetnie zachowany egzemplarz Matrix 50052 A9 1A8 i 50052 B8 1B1 - 250zł