OK, poznakowałem.

TNX!
---------------------------
Jethro kilka tytułów będzie teraz:
(-)115. JETHRO TULL REPEAT THE BEST OF JETHRO TULL VOL. II , 1977 UK, (nie 1980 cała biała tylko to Repeat z granatowym tytułem kapitalikami, no!), Chrysalis zielony z czerwonym i motylkiem czerwonym, kremowy cover tłoczony w relief Best Of JT, embossed sleeve - oryginalny Jesthro z okładkami płyt z których pochodzą nagrania na tej płycie. Mtx A//3, B//3, CHR 1135 A-B, 1977 Chrysais, 1Press wariant stamped A etched B, stan: media VG A/EX B może i +; cover EX+ może lekki minus, jednak b.ładna bez uszkodzeń, 100% spine z pełnym napisem w granacie, któ®y zajmuje parwie cały rant. Czyściutka i bardzo trudno taką trafić w takim stanie zachowania.
Opis media:
strona A - ślad na całej apli sleeve foliowego, jakby przydymione fale w tle, look na VG, brzmienie na VG+ oceniam bowiem w mojej opinii są sybilanty trudno powiedzieć czy spowodowane, bo np na utworze Burre ich nie ma - jest czysto w separacji instrumentów i w cichych fragmentach, być może taki materiał był z taśmy. No i to nie jest tak, że gra źle, bo gra jak to przy kompilacjach są róznice brzmieniowe w poszczególnych utworach.
strona B - EX z tendencją nawet na +, gra bardzo fajnie i tu repertuar z okresu War Child brzmi znakomicie, uwaga brak, bo wszystko norma.
Poza tym czyścoutki spindle hole jakby nigdy nie nakładana na rządło

, piękny label jak na nowej płycie zupelnie.
Solidnie umyta, zlikwidowałem szelesty rozbiegówek, dość typowe dla płyt tzw giełdowych gdzie goście ‚brudnymy rencamy’ wyciągają LP za rozbiegówkę (a nie podważając label) z kopert zostawiając swój ślad węglowy w wersji sticky fingers na tym przedmuzycznym jeszcze kawałku dojazdowym. Jest fajnie i OK. Wydaje mi się, że igły o lepszym nieco szlifie wyciągną więcej niż np brzegowy sferyk czy eliptozaurus.
cena w związku z ww opisem.