Przewód do kolumn z gniazdem DIN2

Bialy1112
Posty: 56
Rejestracja: 13 gru 2015, 21:03
Gramofon: Technics SL-5310
Lokalizacja: Rojewice/Kujawsko-Pomorskie

Przewód do kolumn z gniazdem DIN2

Post autor: Bialy1112 »

Witajcie.
Posiadam na wyposażeniu kolumny GRUNDIG BOX 1500a proff. i posiadają one gniazda DIN2 (męskie).
Dostępne "przejściówki" i końcówki do zakręcania na przewodach to dramat więc mogę albo wiercić obudowę i montować drugą parę gniazd, alby kupić przewody - stąd post.
Długość obojętna, poszukuję czegoś "z epoki" lub czegoś dobrej jakości zakończonego wtyczką 2DIN (żeńską).
Onkyo A8850 + Onkyo DX7011 + Onkyo T4930 + Technics SL-5310 + TA Elektroakustik PP-140/Grundig Box 1500a Proff.
Awatar użytkownika
amrowek
Posty: 5393
Rejestracja: 21 maja 2015, 09:04
Lokalizacja: mazowsze płd-zach 40 km od stolicy - Żyrardów

Re: Przewód do kolumn z gniazdem DIN2

Post autor: amrowek »

A przecież można zrobić sobie samemu miedź z epoki się utleniła :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obecnie jest-Metz TX4693, Palladium NSP730 Metz 4635 Quinto 510, Universum 6000, HK DVD25mod AKAI CD37/1100 i AM2400/2450, Rotel RCD855.Dual CR1780/5960/5900,CV 5650, CD5070/5150, Luxman L410/L210, Saba Mi215, Scott A440 JVC ax555. czasu brak
grzehu82
Posty: 1206
Rejestracja: 27 wrz 2016, 18:42
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Przewód do kolumn z gniazdem DIN2

Post autor: grzehu82 »

amrowek pisze:
17 mar 2021, 18:04
można zrobić sobie samemu
Można ale kolega uznał że szajs te wtyki, więc chce oryginał z epoki...
Awatar użytkownika
amrowek
Posty: 5393
Rejestracja: 21 maja 2015, 09:04
Lokalizacja: mazowsze płd-zach 40 km od stolicy - Żyrardów

Re: Przewód do kolumn z gniazdem DIN2

Post autor: amrowek »

grzehu82 pisze:
17 mar 2021, 19:00
amrowek pisze:
17 mar 2021, 18:04
można zrobić sobie samemu
Można ale kolega uznał że szajs te wtyki, więc chce oryginał z epoki...
o A to dopiero będzie szajs :lol:
Obecnie jest-Metz TX4693, Palladium NSP730 Metz 4635 Quinto 510, Universum 6000, HK DVD25mod AKAI CD37/1100 i AM2400/2450, Rotel RCD855.Dual CR1780/5960/5900,CV 5650, CD5070/5150, Luxman L410/L210, Saba Mi215, Scott A440 JVC ax555. czasu brak
Bialy1112
Posty: 56
Rejestracja: 13 gru 2015, 21:03
Gramofon: Technics SL-5310
Lokalizacja: Rojewice/Kujawsko-Pomorskie

Re: Przewód do kolumn z gniazdem DIN2

Post autor: Bialy1112 »

Jeśli macie coś sensownego do zalutowania to podrzuccie, wszystkie końcówki które kupowałem nie były nic warte niestety
Onkyo A8850 + Onkyo DX7011 + Onkyo T4930 + Technics SL-5310 + TA Elektroakustik PP-140/Grundig Box 1500a Proff.
Awatar użytkownika
amrowek
Posty: 5393
Rejestracja: 21 maja 2015, 09:04
Lokalizacja: mazowsze płd-zach 40 km od stolicy - Żyrardów

Re: Przewód do kolumn z gniazdem DIN2

Post autor: amrowek »

po co lutować nie lepiej skręcić?
raczej jakiego Hi-endu to nie dostaniesz jedynie te od 1 do 2.50 zl
Obecnie jest-Metz TX4693, Palladium NSP730 Metz 4635 Quinto 510, Universum 6000, HK DVD25mod AKAI CD37/1100 i AM2400/2450, Rotel RCD855.Dual CR1780/5960/5900,CV 5650, CD5070/5150, Luxman L410/L210, Saba Mi215, Scott A440 JVC ax555. czasu brak
Bialy1112
Posty: 56
Rejestracja: 13 gru 2015, 21:03
Gramofon: Technics SL-5310
Lokalizacja: Rojewice/Kujawsko-Pomorskie

Re: Przewód do kolumn z gniazdem DIN2

Post autor: Bialy1112 »

Niestety mam kilka różnych wtyków do zakręcania i niestety nie mieszczą się tam przewody które posiadam plus śrubki są jednorazówki.
Będę szukać dalej
Onkyo A8850 + Onkyo DX7011 + Onkyo T4930 + Technics SL-5310 + TA Elektroakustik PP-140/Grundig Box 1500a Proff.
Awatar użytkownika
amrowek
Posty: 5393
Rejestracja: 21 maja 2015, 09:04
Lokalizacja: mazowsze płd-zach 40 km od stolicy - Żyrardów

Re: Przewód do kolumn z gniazdem DIN2

Post autor: amrowek »

W te Diny 2 to tak najwyżej 2x1.5mm2 no jak uda ci się 2x2mm2 to już dobrze ale jak już 2x4mm2 tam wciśniesz no to szacun :D
Obecnie jest-Metz TX4693, Palladium NSP730 Metz 4635 Quinto 510, Universum 6000, HK DVD25mod AKAI CD37/1100 i AM2400/2450, Rotel RCD855.Dual CR1780/5960/5900,CV 5650, CD5070/5150, Luxman L410/L210, Saba Mi215, Scott A440 JVC ax555. czasu brak
grzehu82
Posty: 1206
Rejestracja: 27 wrz 2016, 18:42
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Przewód do kolumn z gniazdem DIN2

Post autor: grzehu82 »

Oryginalne przewody do tych kolumn to 1,5mm2