Gramofon wymienny headshell po renowacji kupię
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Na czas renowacji i "nju dezajnu" plinty (niby mam fajną, ale mi się znudziła) kupię gramofon po renowacji kliniczno leczniczej. Po prostu potrzebuję coś do grania troskliwego dla moich zbiorów, konieczna wersja z headshellem wymiennym, co by żonglerkę wkładkową się dało uskuteczniać, teraz i potem, bo pewnie go sobie zostawię jako zapasowego dublera. Kable sygnałowe najchętniej po wymianie i proszę o informację , co to jest i jak zrobione, choć nie obligatoryjnie.
Może być z wkładką sensowną i fajnie ale nie musi.
Jakichś wydumanych oczekiwań co do marki i modelu nie mam, ale półautomat czy funkcja repeat byłyby atrakcyjne jeśli automat.
Preferowany napęd bezpośredni, ale się nie upieram. Mile widziane ramię typu S/L.
Nie musi być drogi, hehe, to znaczy może ale to nie ma być dużo pieniędzy.
Jeśli ktoś coś ma, to proszę o info, ofertę.
p.s. za podawanie aukcji, to dziękuję z góry, raczej interesuje mnie coś z obiegu wewnętrznego, może ktoś akurat robi renowację czy coś.
->kontakt w profilu.
Może być z wkładką sensowną i fajnie ale nie musi.
Jakichś wydumanych oczekiwań co do marki i modelu nie mam, ale półautomat czy funkcja repeat byłyby atrakcyjne jeśli automat.
Preferowany napęd bezpośredni, ale się nie upieram. Mile widziane ramię typu S/L.
Nie musi być drogi, hehe, to znaczy może ale to nie ma być dużo pieniędzy.
Jeśli ktoś coś ma, to proszę o info, ofertę.
p.s. za podawanie aukcji, to dziękuję z góry, raczej interesuje mnie coś z obiegu wewnętrznego, może ktoś akurat robi renowację czy coś.
->kontakt w profilu.
- tollo
- darkman
- Kontakt:
Dzięki za oddzew. Pełny manual już posiadam Thorens TD-160. Coś tańszego jednak na zastępcę potrzebuję.
Dziękuje za ofertę.
Dziękuje za ofertę.
- darkman
- Kontakt:
Re: Gramofon wymienny headshell po renowacji kupię
Ooops i hop!
Aktualizuję. Grubsze przeróbki zaplanowałem w TD czyli muszę na czymś słuchać. Zatem akutalnie kupię z wymogami jw. (pokrywa konieczna, kable wymienione).
Najchętniej od forumowych masterów, firma mi obojętna może być niechodliwa, półautomat lub automat, rozsądna wkładka mile widziana (stare MC też daje radę mam do czego podłaczyć.. jak widać), igłę i tak wymienię więc bez znaczenia.
Do wydania 500 plnóf lub coś koło tego +, jak fajny egzemplario.
Gramof musi mieć jednak jakiś współczynnik odsprzedaży - czyli heblarki opluwane na rynku wtórnym i na forach wykluczone.
Jak zrobię renowację i upgrejdy swojego to ten pójdzie na odsłuchy do dzieciaków wielorakich znaczy cudzych, a może nie? może postawię na wsi. No nie wiem. Czyli fajnie gdyby to był trwały model T-34 albo Sherman (wiem, że się paliły łatwo, ale będę trzymał daleko od ognia). Koniecznie diesel i oponki zimowe, żeby były w komplecie.
Macie coś?
p.s. aa, mogę sobie odebrać osobliwie w W-wie lub na Śląsku/bliskiej Małopolsce.
Aktualizuję. Grubsze przeróbki zaplanowałem w TD czyli muszę na czymś słuchać. Zatem akutalnie kupię z wymogami jw. (pokrywa konieczna, kable wymienione).
Najchętniej od forumowych masterów, firma mi obojętna może być niechodliwa, półautomat lub automat, rozsądna wkładka mile widziana (stare MC też daje radę mam do czego podłaczyć.. jak widać), igłę i tak wymienię więc bez znaczenia.
Do wydania 500 plnóf lub coś koło tego +, jak fajny egzemplario.
Gramof musi mieć jednak jakiś współczynnik odsprzedaży - czyli heblarki opluwane na rynku wtórnym i na forach wykluczone.
Jak zrobię renowację i upgrejdy swojego to ten pójdzie na odsłuchy do dzieciaków wielorakich znaczy cudzych, a może nie? może postawię na wsi. No nie wiem. Czyli fajnie gdyby to był trwały model T-34 albo Sherman (wiem, że się paliły łatwo, ale będę trzymał daleko od ognia). Koniecznie diesel i oponki zimowe, żeby były w komplecie.
Macie coś?
p.s. aa, mogę sobie odebrać osobliwie w W-wie lub na Śląsku/bliskiej Małopolsce.
- Krzysztof_67
Hej,
mam "wolną" SABĘ 248, automat, stabilizacja kwarcem, funkcja repeat.
Gramofon po kompletnym przeglądzie, wymianie kabli sygnałowych (DK3) i odświeżeniu obudowy... pokrywa też jest
Nie wszystko jest oryginalne ale to już do pogadania na PW jeśli byłbyś zainteresowany. Spokojnie mieści się w budżecie.
mam "wolną" SABĘ 248, automat, stabilizacja kwarcem, funkcja repeat.
Gramofon po kompletnym przeglądzie, wymianie kabli sygnałowych (DK3) i odświeżeniu obudowy... pokrywa też jest

Nie wszystko jest oryginalne ale to już do pogadania na PW jeśli byłbyś zainteresowany. Spokojnie mieści się w budżecie.
- darkman
- Kontakt:
- Krzysztof_67
Wiedziałem!!!
Ale jak chcesz to może być wolniejsza niż 33
Shure M75

Ale jak chcesz to może być wolniejsza niż 33
Shure M75
- darkman