Technics SL-1610 MKII - kupię
- chudy_b
- wesh
Re: Technics SL-1610 MKII - kupię
http://allegro.pl/gramofon-technics-qua ... 25097.html
Zainteresowanie spore, drobne wady... Może to tylko pasek napędu ramienia.
Zainteresowanie spore, drobne wady... Może to tylko pasek napędu ramienia.

Nie lubię odkurzać!
...chyba, że półkę z płytami.
- KasparHauser
- Gramofon: Nieinterere2000
Jak mnie śmieszy te ich nie przyjmuję negatywów. Jak będzie trzeba, to dostanie
.

- wesh
Jeżeli sprzedający nie ukrywa nic więcej, to obejdzie się bez. Ale po opisie można wnioskować, że nie będzie źle
Ciekawe za ile pójdzie...

Nie lubię odkurzać!
- Tyrystor
- Gramofon: SL-1410mk2
Ten jego opis a la strumień świadomości... 

Zestaw L1: Technics SL-1410mk2 + Shure M95HE + Denon PMA-777 + Telefunken TLX
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ostrzegam: gramofon z aukcji ma nieoryginalną przeciwwagę. Jest wysoce prawdopodobne, że nie jest ona zamocowana na rurce, tylko sobie "wisi".
Potwierdzam również, że kwestia niedziałającej windy i automatyki to pewnie pęknięty pasek/gumka od napędu windy.
Generalnie rzecz biorąc to wygląda to tak jakby gramofon wylądował u tego sprzedawcy bez headshella i bez przeciwwagi, więc dołożył "coś" by ładnie wyglądało i poszło na opyl.
Jednakże jeśli reszta jest sprawna i komuś chciałoby się szukać oryginalnej przeciwwagi oraz wymieniać pasek (to akurat proste) to może cena będzie atrakcyjna, ale przypuszczam że mało kto zwróci uwagę na problem z przeciwwagą, więc cena może jeszcze poszybować.
Potwierdzam również, że kwestia niedziałającej windy i automatyki to pewnie pęknięty pasek/gumka od napędu windy.
Generalnie rzecz biorąc to wygląda to tak jakby gramofon wylądował u tego sprzedawcy bez headshella i bez przeciwwagi, więc dołożył "coś" by ładnie wyglądało i poszło na opyl.
Jednakże jeśli reszta jest sprawna i komuś chciałoby się szukać oryginalnej przeciwwagi oraz wymieniać pasek (to akurat proste) to może cena będzie atrakcyjna, ale przypuszczam że mało kto zwróci uwagę na problem z przeciwwagą, więc cena może jeszcze poszybować.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- chudy_b
Piszcie,piszcie, bo nie ukrywam, że jestem tym gramofonem mocno zainteresowany. Sprzedawca nie odpowiada na maile, a na codzień handluje gaciami, więc róznie może być z tym gramofonem.
Czy przeciwwaga jest zamienna z innymi modelami Technicsa? Wtedy łatwiej byloby ja zdobyć. Najbardziej boję sie jakiś uszkodzonych specjalizowanych układów scalonych.
Czy przeciwwaga jest zamienna z innymi modelami Technicsa? Wtedy łatwiej byloby ja zdobyć. Najbardziej boję sie jakiś uszkodzonych specjalizowanych układów scalonych.
-
Ja bym sobie odpuścił. Właśnie dlatego, że koszyk i przeciwwaga są nieoryginalne. Jakbyś chciał kupić oryginalne, to pewnie będziesz musiał wydać dodatkowo 150-200zł. Ponadto, ta seria technicsów ma często problemy z windą, więc kupujesz tykającą bombę zegarową.
PS Widzę, że winda już nie działa. Jeżeli nie działa z tego powodu co zazwyczaj, to jest to niemal nienaprawialne.
PS Widzę, że winda już nie działa. Jeżeli nie działa z tego powodu co zazwyczaj, to jest to niemal nienaprawialne.
- chudy_b
Koszyk to pryszcz. Nieoryginalne są u Wamata po 3 dychy.Oryginały trochę droższe też są dostępne. Jeśli chodzi o windę, to na pewno ten model miał problem? 12xx,13xx,14xx to wiem.
Wie, że trudno to oszacować, ale jaka jest realna wartość tego gramofonu w stanie idealnym?
P.S. Po czym wnosisz, że winda nie działa?
Wie, że trudno to oszacować, ale jaka jest realna wartość tego gramofonu w stanie idealnym?
P.S. Po czym wnosisz, że winda nie działa?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pasuje ta od 1200 mk2, więc z dostępnością nie ma jako takiego problemu.chudy_b pisze:Czy przeciwwaga jest zamienna z innymi modelami Technicsa? Wtedy łatwiej byloby ja zdobyć.
Koszyk oryginalny czy nieoryginalny to akurat można o dupę rozbić w tym wypadkuzbyszek1982 pisze:Właśnie dlatego, że koszyk i przeciwwaga są nieoryginalne. Jakbyś chciał kupić oryginalne, to pewnie będziesz musiał wydać dodatkowo 150-200zł.

Nie myl serii SL-1600/1700/1800 mk2 z 1300/1400/1500 mk2. Inny design mechanizmu windy.zbyszek1982 pisze:Ponadto, ta seria technicsów ma często problemy z windą, więc kupujesz tykającą bombę zegarową.
1500 złotych?chudy_b pisze:Wie, że trudno to oszacować, ale jaka jest realna wartość tego gramofonu w stanie idealnym?
Po opisie sprzedawcy?chudy_b pisze:P.S. Po czym wnosisz, że winda nie działa?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- chudy_b
cholera. Ja wiem, że czasem wykazuje sie skrajną tępotą. W opisie nie widze nic takiego. Nie kręci, nie rusza ramieniem. Ale o windzie nic nie wyczytałem.Wojtek pisze:Po opisie sprzedawcy?chudy_b pisze:P.S. Po czym wnosisz, że winda nie działa?
Czy fakt, że odpalają LEDy świadczy o sprawności elektroniki? Bo tego się najbardziej boję.
- Winters
Nie.chudy_b pisze:Czy fakt, że odpalają LEDy świadczy o sprawności elektroniki?
DIOMEDES KATO
-
Wojtek pisze: Nie myl serii SL-1600/1700/1800 mk2 z 1300/1400/1500 mk2. Inny design mechanizmu windy.
Faktycznie masz rację.
Nie wiem też, czy to że talerz się nie obraca jest łatwe do naprawienia.
- Winters
Elektronika i tak za parę-parenaście lat padnie.zbyszek1982 pisze:więc kupujesz tykającą bombę zegarową.
Jak się wcale nie obraca to to raczej jest troche problem. Np. wygięte łożysko.zbyszek1982 pisze:Nie wiem też, czy to że talerz się nie obraca jest łatwe do naprawienia.
Taka solidność wykonania - dżapan kłalyty
DIOMEDES KATO