Headshell
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Re: Headshell
A co tak dużo Art? 7g Ci nie wystarczy? Co będziesz wieszał(pytam, bo właśnie mi przyszedł Orto SH-4, fajny z kabelkami i 2 komplety śrubek, ori Japan - warto, bardzo OK wykonany).
To ile chcesz wagi uzyskać i pod co? Ja mam np SH-165 z Demonem 103R = 22g razem wkładka, head, śrubky pod dodatkową przeciwwagę. Tego Orto kupiłem w zastępstwie swoich SH-135/7.5g, bo Sony (tych mam kilka) fajne ale słabo jednak wykonane.
To ile chcesz wagi uzyskać i pod co? Ja mam np SH-165 z Demonem 103R = 22g razem wkładka, head, śrubky pod dodatkową przeciwwagę. Tego Orto kupiłem w zastępstwie swoich SH-135/7.5g, bo Sony (tych mam kilka) fajne ale słabo jednak wykonane.
- trafalgar
- Gramofon: Kenwood KP 990
Darek , ten headshell ortofona jest u mnie na liście zakupowej.Mam już dwa takie,bo to faktycznie dobrze wykonane hedshelle w tej cenie. Pomyślałem jednak że zamiast kupić trzeci taki ,ale w innym kolorze,to może na forum, ktoś będzie miał jakiś interesujący headshell w dobrym stanie i kwocie coś koło tego ortofona.Zawsze to by było jakąś odmianą.Jak się nikt nie pojawi w ciekawą ofertą,to w poniedziałek zamawiam kolejny headshell ortofona sh4,tym razem srebrny albo niebieski i zawieszę na nim Filipka gp 400 mk2.darkman pisze: ↑05 sty 2022, 19:27A co tak dużo Art? 7g Ci nie wystarczy? Co będziesz wieszał(pytam, bo właśnie mi przyszedł Orto SH-4, fajny z kabelkami i 2 komplety śrubek, ori Japan - warto, bardzo OK wykonany).
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Niebieski mam właśnie
, srebrny jeszcze dokupię co by @Regsoft mnie nie biczował, że kolorem nie pasuje do PUA
i mam robić efektowny wypad z forum Sony.
Takie 9-10 jak potrzebujesz oglądałem, ale wszystko marnej jakości. wiec stwierdziłem szkoda pieniądz marnować bo będę niezadowolony. Z MMarkiem konsultowałem i też ich ma kilka (SH-4), polecił mi.
LH-2000 za 3 stówki 15,5g dwa razy drożej ale cóż, będę chciał dokupić jako coś cięższego, widzę ma bolec na łączniku (do Unitry jak znalazł.. przekracza wartość gramofonu, ale jest fun
LH-4000/14,3g/4sta

Takie 9-10 jak potrzebujesz oglądałem, ale wszystko marnej jakości. wiec stwierdziłem szkoda pieniądz marnować bo będę niezadowolony. Z MMarkiem konsultowałem i też ich ma kilka (SH-4), polecił mi.
LH-2000 za 3 stówki 15,5g dwa razy drożej ale cóż, będę chciał dokupić jako coś cięższego, widzę ma bolec na łączniku (do Unitry jak znalazł.. przekracza wartość gramofonu, ale jest fun

LH-4000/14,3g/4sta

- trafalgar
- Gramofon: Kenwood KP 990