Pierwszy gramofon

Rudinho
Gramofon: Micro Seiki DD-7

Re: Pierwszy gramofon

Post autor: Rudinho »

Kolego porzuć uprzedzenia co do Sony. Uwierz mi, nie wiem dlaczego się zraziłeś, ale gramofony robi zacne. Ja np. mam awersję do Philipsa (już nie pamiętam nawet dlaczego - stary jestem ;)) ale np. wkładki gramofonowe Philipsowi wyszły jak mało komu. Serio warto się tymi gramofonami zainteresować.
Sony PS-X75 [Empire 4000] // Restek Tensor // Restek Vector // preamp klon Audio Note by MISSE // Infinity RS II

Micro Seiki DD-7 [Ortofon 2m Black] // NAD 160A // Buphono // Monitor Audio Silver 6G 200
Lampa ECC83

Post autor: Lampa ECC83 »

Cześć.
Dzięki Kolego, ale nie skorzystam. Może następnym razem. Bo kupiłem gramofon. Złamałem warunek odległości. Ruszyłem w Polskę. Co w moim przypadku nie jest łatwe ostatnimi czasy. Różne życiowe przypadki, karzą przy domu siedzieć...
No ale pojechałem i przywiozłem Pioneer'a PL 514.
Od niedzieli rano gram. Najsampierw podpiąłem do Nad'a 3020... I jakoś to szło. Zważcie, że nie mam wielkiego doświadczenia. Kiedyś słuchanie wyrywkowe w zaprzyjaźnionym salonie, i trochę u brata. Poza tym samo wyciąganie płyty, zakładanie jej, itp. to stresik.
Wieczorem i dziś popołudnie, to już pożyczone PRE Pro Ject Phono Box. No jest lepiej. Ale też piecyk lampowy.
Zdaję sobie sprawę, że może być lepiej. I chcę żeby było. Więc teraz poszukiwania przedwzmacniacza.
No i chyba, to tyle na razie.
Acha, wkładka, to Audio Technika ATn95, ponoć nowa.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Brawo :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ