Cześć,
Potrzebuję oryginalnego kólka przenoszącego napęd w idlerowym DUAL'u 1010, ponieważ moje z powodu wieku stwardniało już całkowicie i przenosi straszne drgania. Oczywiście chciałbym kupić takie, w którym guma nie posiada takich oznak starzenia.
Pozdrawiam
Kupię idler wheel do DUAL 1010
- threaz
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Rozumiem że regeneracja posiadanego kółka odpada?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- threaz
Nie wiem, gdzie mogę coś takiego wykonać. Mógłbyś mi polecić jakiś serwis?
Próbowałem naprawić ten problem na własną rękę. Usunąłem część starej, stwardniałej gumy i zastąpiłem ją chyba idealnym gumowym oringiem. Jednak zauważam okropny spadek obrotów. Wydaje mi się, że guma, z której produkowane są te oringi nie jest po prostu odpowiednia.
Próbowałem naprawić ten problem na własną rękę. Usunąłem część starej, stwardniałej gumy i zastąpiłem ją chyba idealnym gumowym oringiem. Jednak zauważam okropny spadek obrotów. Wydaje mi się, że guma, z której produkowane są te oringi nie jest po prostu odpowiednia.
-
Re: Kupię idler wheel do DUAL 1010
Idler czyli koło przenoszące naped musi być b .dokładnie wykonany i mieć odpowiednią średnicę.W Szwecji mozna dostać idlery ale kosz b.wysoki i nie wiem czy są do 1010 bo były różne. Musialbyś o ile mozliwe zmierzyć srednicę oryginalnego i ratować się tokarzem.Mozna wytoczyć nowy idlerek z rowkiem z alu lub mosiadzu i dobrac odpowiedni oring aby po założenou nowy idler miał dokładnie takie wymiary jak stary.
Pozdrawiam T
Pozdrawiam T