Chciałbym zanabyć drogą kupna - odtwarzacz Blu-ray w budżecie do 400 PLN (max. 500 PLN, )
Najchętniej coś z archiwum Pioneera aczkolwiek inne loga też wchodzą w grę. Ma dobrze czytać płyty Blu-ray, bez zbędnych dodatków toru audio (DAC na wyjściu audio, wszelkiej maści dekodery). Będzie podłączony tylko po HDMI "do reszty".
Może komuś cos takiego zalega w magazynie?
Odtwarzacz Blu-ray
-
- Gramofon: Thorens TD-204
- pavlos
- Gramofon: Denon DP-1300M
-
Re: Odtwarzacz Blu-ray
Tor video - "ta reszta" to wzmacniacz Canton smart amp + kolumny w układzie 2+1+2 i TV - tor video do oglądania głównie koncertów na Blu-ray, których kilka mi się nazbierało a poza tym mam dobre źródło do wypożyczania takich płyt.
Audio stereo to osobny tor.
Audio stereo to osobny tor.
- pavlos
- Gramofon: Denon DP-1300M
Aha, no to już nic.
Chodziło mi o to, że w tej cenie to masz porządny napęd komputerowy BD, a na kompie wyciągasz z płyt ścieżki audio, najczęściej lossless HiRes 24x48 lub 24x96 i zrzucasz do plików. Dużo wygodniejsze potem do odtwarzania. To nie piractwo, o ile cały czas masz oryginał BD (nie sprzedałeś/dałeś) i z plików korzystasz wyłącznie we własnym zakresie, bez udostępniania.
Chodziło mi o to, że w tej cenie to masz porządny napęd komputerowy BD, a na kompie wyciągasz z płyt ścieżki audio, najczęściej lossless HiRes 24x48 lub 24x96 i zrzucasz do plików. Dużo wygodniejsze potem do odtwarzania. To nie piractwo, o ile cały czas masz oryginał BD (nie sprzedałeś/dałeś) i z plików korzystasz wyłącznie we własnym zakresie, bez udostępniania.
-
Ciekawa opcja - dzięki za posunięcie alternatywnego tropu.
Mam "w magazynie" nieużywanego kilkuletniego Macbooka Pro, jeżeli znajdę do niego zewnętrzny napęd BD to może posłużyć to tego celu. W końcu tych koncertów nie oglądam codziennie po kilka, więc nawet trochę zabawy z odpaleniem nie stanowi problemu - a przy okazji, jak piszesz, można zgrać ścieżkę dźwiękowa do przyzwoitej jakości pliku.
Mam "w magazynie" nieużywanego kilkuletniego Macbooka Pro, jeżeli znajdę do niego zewnętrzny napęd BD to może posłużyć to tego celu. W końcu tych koncertów nie oglądam codziennie po kilka, więc nawet trochę zabawy z odpaleniem nie stanowi problemu - a przy okazji, jak piszesz, można zgrać ścieżkę dźwiękowa do przyzwoitej jakości pliku.