Dobry krok . Nowy kolega i od raz u sensem pod kolekcję kombinuje.
Przeczytałem, że jesteś na początku przygody winylowej więc dobrym wyborem będzie coś prostego, a skutecznego typu Knosti, Analogis.
Poglądowo znajdziesz na winyle.pl
a kupno standardowo w wielu miejscach sieciowych. Dopisz sobie do ogłoszenia, że przyjmiesz też zbędną komuś. Ludzie się bywa pozbywają przy zmianie modelu i niekoniecznie chcą za to cash.
Pewnie, że nie pogardzę drogi ten kawałek plastiku, ale widzę, że bez mycia się nie obejdzie.
Jeśli komuś zajmuje miejsce albo kupił coś profesjonalnego i się pozbywa proszę dać znać.
Akurat jestem w trakcie odchodzenia od Knostii, bo będę kupował Humminguru. Mam do niej zaciski na label Analogis, bo orginalne nie są zbyt szczelne - jeśli miałeś okazję poczytać wątek to pewnie już o tym wiesz. Mam też do niej świeże szczotki, dokupiłem jakiś czas temu i na nowych zrobiłem pewnie ze 3 mycia po ok. 20 płyt. Jeśli jesteś zainteresowany to zapraszam na priv
Wzmacniacz: NAD model 200, Gramofon: Kenwood KD 990, Wkładka: AT33PTG/II, Pre: ANK od Misse, SUT: Uesugi U-Bros-5, CD: Denon DCD 1600NE, Yamaha CDX 1060, Kolumny: Harbeth Monitor HL mk3