Okładki 7'' Veritonu i Muzy
- Kocewicz
- Kontakt:
Chętnie wejdę w posiadanie okładek 7" Veritonu i Muzy, raczej wczesnych niż późnych. Wymagany stan umożliwiający ich użytkowanie - niepodarte, nie zgnite, ewentualnie z drobnymi uszkodzeniami na klejonych brzegach.
Are you Shure?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Okładki
Chodzi Ci o koperty? Single rzadko kiedy miały okładki.Kocewicz pisze:okładek 7"
Nie lepiej mimo wszystko płyty te trzymać w folii zamiast w starym papierze?Kocewicz pisze:Wymagany stan umożliwiający ich użytkowanie
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Kocewicz
- Kontakt:
Okładki
Kopertą zwykłem nazywać to, co się wkłada do okładki, niespełniające funkcji usztywniającej i zamiennie spotykane z wkładką foliową. Chyba, że okładką nazywasz specjalną kopertę zewnętrzną z grafiką dedykowaną pod zawartość płyty. W takim przypadku faktycznie potrzebuję kopert, z naniesionym logo wytwórni i posiadających 0, jedną lub 2 dziury do przeglądania zawartości
Mam kilkanaście płyt luzem i wolałbym je trzymać w oryginalnych, nazwijmy to, kopertach, niż jedynie w woreczkach foliowych.

Mam kilkanaście płyt luzem i wolałbym je trzymać w oryginalnych, nazwijmy to, kopertach, niż jedynie w woreczkach foliowych.
Are you Shure?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Single (szczególnie starsze) w większości przypadków mają tylko kopertęKocewicz pisze:Kopertą zwykłem nazywać to, co się wkłada do okładki

Tak. Okładka, czyli coś w co wkładamy kopertę z płytą (i nie jest to tylko folia ochronnaKocewicz pisze:Chyba, że okładką nazywasz specjalną kopertę zewnętrzną z grafiką dedykowaną pod zawartość płyty.

Samych oryginalnych kopert (szczególnie starych) raczej nie dostaniesz, chyba że razem z jakąś płytką.Kocewicz pisze:Mam kilkanaście płyt luzem i wolałbym je trzymać w oryginalnych, nazwijmy to, kopertach, niż jedynie w woreczkach foliowych.
Chyba łatwiej byłoby zrobić kopie/skany/nadruki na jakiejś białej kopercie do singli.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Kocewicz
- Kontakt:
Re: Okładki 7'' Veritonu i Muzy
Właśnie że się trafiają. Czasem luzem, czasem z płytami, których nie żal wyrzucić. Tylko że ostatnio nie mogę trafić, zwłaszcza na Veriton 

Are you Shure?