Apocalyptica Plays Metallica, 18 sierpnia 2019, Košice - w sumie nie tak daleko
Już raz ten koncert był słuchany/oglądany we wrocławskim NFM, ale za 13,90 EUR to jak za darmo
The story so far:
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
― Douglas Adams, The Restaurant at the End of the Universe
Ja po ponad trzech latach koncertowej posuchy zafundowałem sobie i lepszej połówce bilety na Impact Festival (Tool + Alice In Chans + więcej) i na niemieckich oprawców (Rammstein)
Knopfler lipcowy w Gdańsku i Bonamassa majowy w katowickim Spodku już zakupione. a od dzisiaj w radiowej Trójce rozdają ok. 7:20 bilety na sir Paula do Krakowa w grudniu (jeszcze dziesięć im zostało).
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
26/11 Peter Murphy we Wrocławiu (na 40 lat Bauhausu)
2/12 Sosnowski w Krakowie (Gwarek)
3/12 Sir Paul McCartney w Krakowie (Tauron Arena, czyli spacer w kapciach)
18/1 Anna Calvi w Berlinie (Astra)
5/2 Massive Attack w Monachium (Zenith)
A potem się zobaczy
The story so far:
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
― Douglas Adams, The Restaurant at the End of the Universe
Polin Music Festival: Warszawa
Dzień II: 16 lutego (sobota), godz. 19.00 - "MIECZYSŁAW WAJNBERG. EPITAFIUM" / KWARTETY SMYCZKOWE JOHNA ZORNA w wykonaniu nowojorskiego JACK Quartet.
Możliwe, że w obecności kompozytora za konsoletą(?). Byłem już na takim koncercie z 15 lat temu. Wtedy kwartet z Erich Friedlander cl, a Zorn doleciał też na konsoletę w spranych bojówkach do katowickiego GCK.
Generalnie godne uwagi, bo owe kwartety to majstersztyk kompozytorski muzyki współczesnej.
Dziś jeszcze były bilety (mało). Kupiłem.
Wydarzeń wajnbegowskich za to jest planowanych kilka w trakcie festiwalu. Ogólnie, nie powiem, no, no, - zapowiada się!