Panie i Panowie, od pewnego czasu noszę się z zamiarem zakupu słuchawek. Jest on związany z tym, że chciałbym usprawnić swój tor audio. Niestety, przez wzgląd na bardzo malutką powierzchnię odsłuchową - niecałe 4m^2 - nie ma sensu pchać się w żadne kolumny. Na zakup mogę przeznaczyć ok 400 zł. I tutaj moim faworytem są Grado SR60e - dość dużo dobrego naczytałem się o tych słuchawkach. Ale może znajdę w tym segmencie cenowym coś rozsądniejszego? Moje preferencje są proste jak konstrukcja cepa - ma być w miarę ciepło ale i dynamicznie
Słuchawki do 400 zł
- kijek
- Gramofon: Pioneer PL-112D
Słuchawki do 400 zł
Witam
Panie i Panowie, od pewnego czasu noszę się z zamiarem zakupu słuchawek. Jest on związany z tym, że chciałbym usprawnić swój tor audio. Niestety, przez wzgląd na bardzo malutką powierzchnię odsłuchową - niecałe 4m^2 - nie ma sensu pchać się w żadne kolumny. Na zakup mogę przeznaczyć ok 400 zł. I tutaj moim faworytem są Grado SR60e - dość dużo dobrego naczytałem się o tych słuchawkach. Ale może znajdę w tym segmencie cenowym coś rozsądniejszego? Moje preferencje są proste jak konstrukcja cepa - ma być w miarę ciepło ale i dynamicznie
Pioneer PL-112D (Shure M75ED) -> Kenwood KR-5200 -> Grado SR60e
Moja skromna kolekcja
Moja skromna kolekcja
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Słuchawki do 400 zł
Sennki HD-280? O ile nadal są dostępne 
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- kijek
Są, są. Tylko nie ten przedział cenowy, niestety. Przy ich zakupie musiałbym zrezygnować z płyt w przyszłym miesiącu
Poza tym troszkę odstrasza mnie ich neutralność - ot lubię ciepłe kluchy, które zarazem potrafią mocno pierdzielnąć 
Swoją drogą słuchawki w tym przypadku są wydarzeniem inicjującym zabawę w dopracowanie toru audio. Chcę mieć możliwość usłyszenia różnicy po dokonaniu pewnych zmian. Z całą pewnością w przeciągu dwóch najbliższych miesięcy, zmieni się także wkładka. Tutaj stawiam na Shure M97xE.
Swoją drogą słuchawki w tym przypadku są wydarzeniem inicjującym zabawę w dopracowanie toru audio. Chcę mieć możliwość usłyszenia różnicy po dokonaniu pewnych zmian. Z całą pewnością w przeciągu dwóch najbliższych miesięcy, zmieni się także wkładka. Tutaj stawiam na Shure M97xE.
Moja skromna kolekcja
Moja skromna kolekcja
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Stówka więcej na allegro. To niewiele 
Na ebay.de są ciut tańsze, szczególnie że są tam też używki.
A płyty można przeboleć. Ja swoją parę mam już przeszło 10 lat i nadal służy
Przy okazji dowiedziałem się że można dostać jeszcze części eksploatacyjne na wymianę
Na ebay.de są ciut tańsze, szczególnie że są tam też używki.
A płyty można przeboleć. Ja swoją parę mam już przeszło 10 lat i nadal służy
Przy okazji dowiedziałem się że można dostać jeszcze części eksploatacyjne na wymianę
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Zobacz też Sennheiser z serii Momentum (2,Ear,G-M2) są różne wersje muszli. Ja nie lubię pełnego krycia miski ani 1/2 otwartych więc wybrałem M-One Ear z tego względu oraz dobrego współczynnika portable oraz designu (pokrowiec, etui,2 kable,). Ivory z dużą michą też b.fajne, tylko już drożej znacznie.
Jakość odsłuchowa i detal jak dla mnie super.
Jakość odsłuchowa i detal jak dla mnie super.
- kijek
Sennheisery z serii Momentum urzekły mnie designem. Przeczytałem o nich również dużo dobrego. Niestety, to nie ta półka cenowa
Na obecną chwilę zdecydowałem się zamówić te Grado SR60e. Jeśli mi nie podejdą, to sprzedam i tyle 
Moja skromna kolekcja
Moja skromna kolekcja
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dobre podejście 
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- zelazny
Jak dołożysz 200 stówki kupisz Beyerdynamic DT770 Pro 32 Ohm. Mam wersję DT770M.
-
PawełK
-
slawomir273
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
slawomir273:
Też szukasz słuchawek do 400?
Też szukasz słuchawek do 400?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
slawomir273
-
westi
Kupiłeś coś?kijek pisze:Na zakup mogę przeznaczyć ok 400 zł.
Jeśli chodzi o Senki to miałem okazję posłuchać Hd4.20S które grały tragicznie - płasko bez polotu basu nie było w ogóle góry podobnie, wszystko zlewało się jak by grało gdzieś w pokoju obok. Lepiej od Senków grały nawet jakieś tanie Philipsy SHL3065WT (wybór dla żony jako słuchaweczki do biegania). Miałem też okazję posłuchać AKG Y50 i tu już było o niebo lepiej. Preferuję muzykę rockową i heavy metalową i np na moich ukochanych Ironach basu było sporo. Góra też grała ładnie chociaż była lekko podcięta, środek nie zalewał całości ale był ładnie wyważony. W tej cenie (+50 zł)można tez dostać Senki Urbanite XL ale tych nie miałem okazji dotknąć, czytalem gdzieś recenzję jakie to one są świetne i w ogóle szczegółowe. Może ktoś coś powiedzieć na temat tych słuchaweczek?
- Regsoft
Czas temu w ramach typowego zakupu kompulsywno-okazjonalnego
-
ant
I ja proszę o pomoc w temacie słuchawek. Sporo się naczytałem i naszukałem w sieci ...ale od tego to już tylko oczy o cała głowa boli, a mądrzejszy nie jestem i decyzji nadal niet
. Zależy mi na miękkim, szczegółowym, delikatnym brzmieniu z dużą przestrzenią. Oczywiście nauszne. Mają współgrać ze wzmacniaczem Denon PMA-770. Muzyka głównie z winyli (gramofon Akai AP-Q41 , wkładka Shure m97xe) , czasami coś z CD. Muzyka różna z przewagą rocka. Doczytałem się 3 typów słuchawek: Somic V2 (chińszczyzna, ale podobno baaardzo dobre w swojej cenie), Audio-Technica ATH-T500 (niestety w tej chwili niedostępne) i Creative Aurvana Live (jednak wymagają wymiany kabla o czym piszą wszem i wobec użytkownicy) ... a może coś innego polecicie ??? Z góry dziękuję za pomoc.