Budowa dookołouszna

Myślałem o jakichś sennheiserach, ale czytałem różne opinie na allegro... RS-175 ? RS-165 ?
Nie wiem czy było warto dokładać te 400zł różnicy między MX4 a MX5. Różnice są w zasadzie żadne, no chyba, że bardziej odpowiada Ci wzornictwo nowego modelu. Jak dla mnie, to jest krok w tył, bo nie da się tych nowych słuchawek złożyć. Realnie na plus jest w MX5 tylko jakość rozmów, ale przecież słuchawki miały być do muzyki
nie powiedziałbym, że dźwięk w "zamkniętych" jest lepszy. gdyby nie to, że Koss Porta jednak przeszkadzają siedzącym obok i "kabelki" podczas grzebania w ogródku też, to "blututuów" bym nie kupił. najmniejszych uszu nie mam, więc po jakimś czasie dyskomfort się pojawia.
No właśnie znalazłem ze dwa porównania M3 i M4 na YT i tam oceniali że M4 gorzej nieco gra, fakt że składają się "prawie wcale", to zauważalny minus, natomiast Młody stwierdził, że "dobrze że mają mikrofon, będzie je na działkę zabierał", więc i te rozmowy się przydadzą. Młody, co prawda szanuje sprzęt, mimo to, M5 są wytrzymalsze - bardzo odważnie je wyginali na testachzbyszek1982 pisze: ↑20 lis 2022, 11:30Nie wiem czy było warto dokładać te 400zł różnicy między MX4 a MX5. Różnice są w zasadzie żadne, no chyba, że bardziej odpowiada Ci wzornictwo nowego modelu. Jak dla mnie, to jest krok w tył, bo nie da się tych nowych słuchawek złożyć. Realnie na plus jest w MX5 tylko jakość rozmów, ale przecież słuchawki miały być do muzyki
A jakie kupiłeś? Bo nie skumałem z wypowiedzibms01pl pisze: ↑20 lis 2022, 11:59nie powiedziałbym, że dźwięk w "zamkniętych" jest lepszy. gdyby nie to, że Koss Porta jednak przeszkadzają siedzącym obok i "kabelki" podczas grzebania w ogródku też, to "blututuów" bym nie kupił. najmniejszych uszu nie mam, więc po jakimś czasie dyskomfort się pojawia.
kupiłem 740tki. nie mam porównania z porta pro na bt, znam je tylko z wersji "kablowej". ale uważam, że skoro chodzi o naturalny przekaz, to porta w wersji bt będą lepsze od 740iqz.dale pisze: ↑20 lis 2022, 12:13A jakie kupiłeś? Bo nie skumałem z wypowiedziJak byś też oceniał dźwięk w tych dwóch modelach? Zwłaszcza chodzi mi o skrajne częstotliwości, Użytkowniczka ich ma bardzo dobry słuch, muzyczny, no i w związku z tym, wszelkie nadmierne, podbite czy uwydatnione tony są dla Niej męczące.
To mogło być właśnie to...
Dziękuję, bardzo cenna informacja.
Wg mnie nie kupuje się słuchawek bluetooth z ANC tylko ze względu na dźwięk. Kwestia oceny jakości dźwięku w odniesieniu do ceny też jest dyskusyjna. Bo z czym je porównujesz? Ze słuchawkami kablowymi za 1000PLN? Bez sensu. A w porównaniu z innymi słuchawkami BT to już konkurencja jest mniejsza, albo sporo droższa, często kosztem gorszej funkcjonalności.Frey pisze: ↑20 lis 2022, 14:08Dla mnie ta seria słuchawek Sony to marketingowy fenomen. Delikatnie mówiąc baaaardzo przeciętny dźwięk jak za takie pieniądze. Grają typowo dla słuchawek Sony czyli nadmiernym basem. Chociaż faktem jest, że ten model ciut mniej niż niższe serie. Czy to będzie 3, 4 czy 5 to grają bardzo podobnie. Znamienne w wielu recenzjach jest to, że skupiają się na plusach funkcjonalnych kosztem dźwięku. Nietrudno dojść dlaczego No ale Sony świadomie wybrało taki target klientów, zapewne najliczniejszy gdzie jakość dźwieku nie jest priorytetem.
Nie wiem czy to sensowne porównanie. Dżwiękowo każde z moich słuchawek na kablu były w czymś od tych Sony lepsze. Ale żadne nie miały ani ANC ani bluetooth.
Mam m3 i jestem bardzo zadowolony~! nic wiecej nie potrzebuję od tego typu słuchawek,