proszę nie kupować kolumn na tej aukcji
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=60 ... st-visited
opis jest niezgodny ze stanem faktycznym naciąłem się na te kolumny i na chwilę obecną kopie się ze sprzedajacym stan faktyczny

Bzdury opowiadasz panie...pan_winyl pisze:Boże broń.
Wytłumienie badziewne, o ile założyli, bo różnie z tym było. Maskownice nie do zdjęcia i gównodruty w środku. Odpuść.
Spróbuj zlicytować te
http://allegro.pl/kolumny-podlogowe-arc ... ml#thumb/1
Obawiam się, że większość mimo przykrycia czapką da lepszy dźwięk niż Unitry ...starypierdziel pisze:Jak są dobrze wytłumione i wyposażone, to czapka przykrywają te wasze monitorki
Nie, nie rozumiesz. I jasne że nie czuję się dotkniętystarypierdziel pisze:Regsoft - Wybacz jeśli w jakiś sposób Cię dotknęło, to co napisałem.Rozumiem,że masz monitorki.
efekt tylnyCo to jest monitor do kina domowego
Faktycznie nie zrozumiałem.pan_winyl pisze:efekt tylny
No nie da się ukręcić dobrej kolumny z nędznych głośników.pan_winyl pisze: głośniki, tutaj nie pogadasz
Masz rację.Ja zmieniałem prawie wszystko w tych kolumnach, bo wtedy jeszcze mi się chciało.pan_winyl pisze:Regsoft,efekt tylnyCo to jest monitor do kina domowegojasne że to nadużycie nazwy ale tak bym to zrozumiał.
starypierdziel, z tymi kolumnami można się pobawić, ale jak to przeliczyłem kiedyś, to nie wyszło to zbyt atrakcyjnie. Paczki tych kolumn wymagają usztywnienia-tj wstawienia przegród. Skoro już je wstawisz, to dlaczego nie oddzielić basu od reszty? Ano dla tego że basy policzone są na objętość paczki i jeśli to zmienisz charakterystyka się sypie.
Dwa - wytłumienie. Unitra pakowała albo siano w workach, albo watę. Żeby to poprawić trzeba by założyć maty bitumiczne na dno i gąbki.
Trzy druty. Kable w kolumnach w tych czasach nie powalały, ale to co Unitra wplatała do kolumn to już gruba przesada, dlatego wypada toto wymienić.
Cztery zwrotnice i elementy w nich. Osobiście bez rozdrabniania się w moich Mildtonach budowałem zwrotnicę na nowo zachowując parametry oryginalne. Poprawa? A jakże
Pięć - głośniki, tutaj nie pogadasz :/ unitra może i robiła dobre głośniki ale z Vifą i Seas nie da się ich porównywać.
Podsumowując, jeśli tylko masz na to ochotę - spróbuj czegoś poszukać
Zgadzam się z Tobą. Głośniki dostałem w spadku i postanowiłem je zreaktywować. Czyli taki mały DIY.Regsoft pisze:Faktycznie nie zrozumiałem.pan_winyl pisze:efekt tylny
Chodzi o wykorzystanie monitorów studyjnych na głośniki efektowe?
Popieram ...![]()
No nie da się ukręcić dobrej kolumny z nędznych głośników.pan_winyl pisze: głośniki, tutaj nie pogadasz
Ot cała prawda.
Czasem słyszę o dobrze grających Tonsilach ale okazuje się, że są to skrzynki po częściowych przeszczepach.
Tylko to już jest DIY a nie Tonsil ...
chodziło mi bardziej o nadużycie lingwistyczne. Wiesz dziś wszystkie regałówki powoli nazywane są monitorami, choć to przecież totalnie inna bajka.Chodzi o wykorzystanie monitorów studyjnych na głośniki efektowe?
Można, ale nie wiem czy warto. Poluj, szukaj i czekaj, a wyjdzie Ci taniej i lepiej, a Unitry zawsze można komuś do Radmoa sprzedaćWtedy były jeszcze możliwości zamówienia towaru z Tonsilu, teraz nie wiem czy jeszcze tak można.