Tak, to madre podejście. Ale trzeba kupować sprzęt, ktory bedzie można rownież potencjalnie bezproblemowo sprzedać. Jak Tobie i Wam się wydaje, ktore z zaproponowanych sprzętów spełniają najlepiej te kryteria?
mnie się wydaje , że żaden.
jak się nie przerzuci tony tego to nawet nie wie się co kupić i tak można tkwić w tym pacie w nieskończoność
a jak się dozbiera do 1K to propnuję dozbierać do 1.5K bo za 1 K tez nie ma co kupić a jak sie majuz ten 1.5 K to do 2K no ale wtedy tez nie ma co kupić
Myślę że od polecanego Canton Karat 200 możesz śmiało zacząć Jak tam będzie coś nie pasowało to już po konkretach będzie łatwiej celować na kolejne, a że na ten model jest popyt to z odsprzedażą nie ma problemów.
Okey. Wiec teraz musze upłynnić co nieco i bede kupował no i tradycyjnie już jeszcze jedno pytanie przeglądajac kolumny zerknąłem na Arcus as3 i as5..czy w razie gdyby akurat nie bylo Cantonów jast porownywalna do nich alternatywa?
Myślałem, też o alternatywach typu Canton Fonum 401 lub Canton GLE 50...czy są porównywalne jakościowo i brzmieniowo? Czy to inna półka, wyższa, niższa?
Ok. Słuchałem tych Karatów i nie podobaja mi się :/ grają za płasko jakby nie miały "oddechu" uwypuklone są jakby same "szczyty" każdego z pasm a żadne nie jest pokazane w całości, a juz z pewnością nie środek..może bas z tego wszystkiego wypadł najlepiej ale jest go za mało i za płasko..stopka w perkusji nie siedzi..jest drażniąca zamiast pełna...scena stereo w miarę, głębia i 3D- bardzo kiepsko..
Wobec tego może lepiej spróbować:
-KEF Q4
-Acoustic Energy Aegis 2
-Acoustic Energy AE 100i
-B&W dm-1200
-B&W dm110/110i
Po tym, co usłyszałem ze stopką i sceną w tych Karatach biorę też pod uwagę jakieś małe podłogówki typu KEF Q4 (jak napisałem wyżej)..bas bedzie słychać pneumatycznie (akurat mi to nie przeszkadza a nawet to lubię). Wolę nawet jeśli bas miałby byc mniej poprawny niż miałoby go byc za mało lub w charakterze tego co słyszałem w Karatach..
Cóż... budżet chyba musi wzrosnąć z lekka.. wiec moze mając na uwadze ten bas, który jest dla mnie naprawdę ważny (scena głębia też) mogłbyś polecić właśnie jakieś male podłogówki typu np. Kef q4 powiedzmy do 1000pln myślę, że bas refleks najlepiej umiejscowiony z przodu..