Pewnie. Od czegoś trzeba zacząć.
Zresztą, jak kupujesz online to masz 14 dni na zwrot.
założyłem, że grają podobnie
Cieżko trafić kogoś kto ma luxman l 570 i głośniki w takim budżecie jak ja, każdy rozsądny kupując luxmana ma głośniki za przynajmniej dwukrotność tej wartości.
Prześpię się z tym Elac debut reference F5, skoro sam Wojtek je poleca
ogólnie złożyłem już zamówienie na te Elac debut reference F5, ale zaczęło mi chodzić po głowie, czy nie wole używanych wyższego modelu np Elac fs 247 żeby był jet na górze jak to haleem wspominał. Za dużo wymyślam i zaczynam głupieć
czy nie wole używanych wyższego modelu np Elac fs 247
A dasz radę je odsłuchać u siebie przed zakupem albo wypożyczyć za kaucją?
Bo jeśli nie to jednak większe ryzyko niż nówki z opcją zwrotu.
niestety nie, w końcu to są używki od kowalskiego. Może inaczej, jak spodoba mi się brzmienie Elac debut reference F5 to Elac fs 247 nie powinny mnie jeszcze bardziej zadowolić?? Czy to tak nie działa ?
Kombinujesz żeby brać nówki, a jak będą OK to zwrot i bierzesz te lepsze używki?
To 100 km ode mnie i nie jest super rozmowny, więc nawet nie zakładam takiej opcji. Co najwyżej pewnie pojechać ze swoim wzmacniaczem, ale wiadomo to nie to samo.
Zgadza się zastanawiam się nad tym rozwiązaniem, żeby tak zrobić, tylko z 1 strony jak spodobają mi się nówki to będę miał z tyłu głowy ból, że w tej cenie mógłbym być jakościowo 1 poziom wyżej. Jak zamówię nówki spodobają mi się i je oddam to wyjdę na zwykłego prostaka w moim odczuciu. Chyba, że to normalne w świecie audio i ich to ani trochę nie rusza.
Może zamów te podstawki, to wyższy model w dobrej cenie, będziesz miał nówki na gwarancji. Jak będą za słabe to oddasz ale coś czuję że zostaną na dłużej
Thorens TD 1500/2m Bronze/Lehmannaudio Black Cube lub Rotel RCD 1572 lub Luxman K-351 lub Bluesound Node 2i
i dalej Copland DAC 215/Rotel RA 1592/Elac Vela FS 407 lub Copland DAC 215/Audeze LCD-XC
Ewentualnie bym zapytał w prost, czy mogę wziąć obie i jedne wezmę na raty jak zakładałem, a drugie za gotówkę z zamiarem zostawienia sobie jednych. Tylko pytanie jak takie małe monitorki sobie poradzą na 30m i to jeszcze pokój jak L. Ja się bałem, że kolumny nie dadzą rady, a co dopiero monitorki małe
Ja bym nie kombinował. Kilka razy pożyczałem już u nich sprzęt do domu na odsłuch, taki zakup można tak potraktować. Pamiętaj że nowsze i lepsze kolumny łatwiej potem sprzedać, dozbierasz kasy i ewentualnie kupisz coś mocniejszego. Nie rozmiar/moc a jakość się liczy w tej naszej zabawie. No chyba że się mylę
Thorens TD 1500/2m Bronze/Lehmannaudio Black Cube lub Rotel RCD 1572 lub Luxman K-351 lub Bluesound Node 2i
i dalej Copland DAC 215/Rotel RA 1592/Elac Vela FS 407 lub Copland DAC 215/Audeze LCD-XC
Ja bym nie kombinował. Kilka razy pożyczałem już u nich sprzęt do domu na odsłuch, taki zakup można tak potraktować. Pamiętaj że nowsze i lepsze kolumny łatwiej potem sprzedać, dozbierasz kasy i ewentualnie kupisz coś mocniejszego. Nie rozmiar/moc a jakość się liczy w tej naszej zabawie. No chyba że się mylę
W sensie że oba zestawu wziąć za gotówkę i później je zwrócić i wziąć jeden w kredycie ??
Weż po kolei 2-3 pary. W międzyczasie zaczniesz się zastanawiać czy kolumna nie za mała/za duża, czy wzmacniacz wymaga serwisu, naprawy bo kilkadziesiąt lat już ma a może to akustyka pomieszczenia płata figle. Dodał bym jeszcze zakaz czytania audiostereo bo głowa rozboli. Najważniejsze to trzeba tak zakombinować, żeby kobita do końca nie wiedziała ile co kosztuje. Wszystko przed tobą.
Sony PS-X50 + MaCaBRiaa
lampa EL34 by Misse
WiiM Amp Ultra + S.M.S.L PL200
Kolumny DIY powered AudioTechnology & Morel
Hifiman edition xv
skoro masz wątpliwości co do wzmaka (w sensie - planujesz recap) - to jest spore ryzyko, że czego byś nie kupił i tak nie zagra, jak trzeba...
poza wszystkim - nie rozumiem czemu od kilku dni chcesz się pchać w nowe... znam tylko jedną osobę (obecną w tym wątku ), która narzeka na ATL'e
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV SABA PSP-350 + Luxman L-210 + ATL 304 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)